2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 1. 03:00

Juhász Péter visszavenné párttársa mandátumát

2017. június 24., szombat 16:09

Nem gyakoroltak nyomást Szelényi Zsuzsára sem a plakáttörvény megszavazásával, sem mással kapcsolatban – közölte Juhász Péter, az Együtt elnöke.

Szelényi Zsuzsa, a párt országgyűlési képviselője pénteken a Facebookon jelentette be, hogy lemond az elnökségi tagságáról, és kilép a pártból. Döntését azzal indokolta: nyomást gyakoroltak rá a párttársai, hogy szavazza meg a plakáttörvényt. Juhász Péter azt mondta: a médiából tudta meg Szelényi kilépését, aminek szerinte a párton belüli helyzete lehet a valódi oka. Az Együtt elnöke úgy látja: Szelényi Zsuzsának vissza kellene adnia listás országgyűlési képviselői mandátumát is.

„Hogyha valaki egyéniben kerül be, akkor nyilván a választók választották meg, hogy beüljön. Amikor listáról kerül be, akkor egy párt munkájának köszönhető, hogy ő ott van, a párt eredménye, hogy ő beülhet, ilyenkor a párt kellene hogy rendelkezzen a mandátumról. Nyilván jogilag ez úgy néz ki, hogy az egyéni képviselők önállóan rendelkeznek, tehát kényszerítő erő nem áll egy párt rendelkezésére, de én azt tartanám helyesnek, hogyha ő lemondana a mandátumáról, és hát az Együtt valós tagja ülne be a parlamentbe” – mondta az Együtt elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!