2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Juhász: Mészáros Lőrinc Orbán Viktor házi perselye

2017. május 2., kedd 06:00, frissítve: kedd 10:25

Tavaly óta százmilliárd forinttal nőtt, így most már háromszázhárommilliárd forint Orbán Viktor miniszterelnök vagyona – állítja az Együtt elnöke.

Juhász Péter szerint párttársaival számolták ki ezt az összeget, akárcsak tavaly, amikor 205 milliárdra becsülték Orbán vagyonát. A politikus szerint ez a szám úgy jött ki, hogy összeadták a „különböző strómanokon keresztül” érkező összegeket.

„Itt számos olyan ember van, akiről köztudott, hogy nem saját maga által, nem az üzleti teljesítménye által gazdagodik meg, hanem nyilvánvalóan köze van Orbán Viktornak az ő tevékenységéhez. Van, aki ezt el is mondta a saját szavaival. És hát, most ezt láttuk, hogy idénre Mészáros Lőrinctől Garancsi Istvánig ennyivel nőtt ez a vagyonérték úgy, hogy levontuk azokat az oligarchákat, akik tavaly óta kiestek a pixisből, tehát akiknek, úgy tűnik, hogy a vagyona elpárolgott Orbán Viktor köréből, míg hozzáadtuk azokat, amik újak voltak. Ebben a legérdekesebb talán Mészáros Lőrinc, akinek egy személyben százmilliárd forinttal nőtt a vagyona – ez a teljes magyar felsőoktatásra szánt összeg kétharmada.”

„Mészárosnak fogalma sincs semmiről, ő egy stróman”

Juhász úgy véli, „teljesen egyértelmű”, hogy Orbán Viktor vagyonnövekedése megegyezik Mészáros Lőrinc gyarapodásával, hiszen a felcsúti polgármester a semmiből lett milliárdos akkor, amikor a barátja miniszterelnök lett.

„Ez az ember, akit Mészáros Lőrincnek hívnak, fogalma nincs, hogy éppen mibe fektet be. Nem rég volt, hogy megkérdezték tőle, hogy „Mészáros úr, miért vásárolta föl a fél Balatont?” És erre azt válaszolta, hogy hát, ő nem vásárolt semmit. De hát megvett tizenkét darab kempinget mindegyik parton. Fogalma nincs, hogy nevében miket vásárolnak. Ugyanezt mondta a Népszabadság megszüntetésénél, hogy neki fogalma sincs, hogy az Optimushoz mi köze lenne. Teljesen egyértelmű. Ezen bukik le, hogy ő nem egy üzletember. Ő egy stróman. A stróman ugye semmi más, mint akit odaraknak, hogy adja a nevét és a számlaszámát és az aláírását különböző üzletekhez, s valaki eljár a nevében.”

Juhász Péter szerint kormányváltásra és az igazságszolgáltatás rendbetételére van szükség ahhoz, hogy kinyomozzák azt, hogy ezek a pénzek milyen magánzsebekbe vándoroltak. Hozzátette: az elszámoltatás kevés, ezt a vagyont a törvény segítségével vissza kell juttatni azokhoz, akiktől elvették.

Ennek módja a törvények helyreállítása – a politikus szerint.

„Hogyha lehet bizonyítani azt, hogy valaki visszaél a joggal – ez egy teljesen alapdolog a jogban is, egyébként –, teljesen egyértelmű, hogy egy törvény szellemisége is ugyanolyan fontos, mint a leírt betűje. Tehát, ha tudjuk azt, hogy a törvénykezést azért irányították ilyen módon, hogy egyébként az a lopást szolgálja – és nem azért mondjuk, hogy megvédjék a magánnyugdíjakat, vagy megvédjék a magyar földet, vagy megvédjék az éppen aktuális valamit, amit el akarnak lopni, hanem ez a törvénykezés csak azt a célt szolgálta, hogy ők lophassanak, akkor az a törvénykezés nyilvánvalóan jogtalan, mert nem a kimondott cél érdekében jártak el, hanem egy más érdekben. Ha ez bizonyíthatóvá válik – márpedig meggyőződésem, hogy ez jogi munkával bizonyítható, hogyha látjuk azt, hogy minden egyes törvényalkotás után, rögtön egy fideszes valaki elkezdett gazdagodni, olyan módon, hogy csak a törvénynek köszönheti a gazdagodását –, akkor ezek bizony bűncselekménnyé fognak válni.

Juhász Péter szerint Mészáros Lőrinc Orbán Viktor házi perselye, a felcsúti polgármester vagyona megegyezik a miniszterelnök vagyonával.

A teljes beszélgetést ide kattintva nézheti vissza.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!