2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Jogi lépésekre készül a Jobbik a Vona Gábor Facebook-oldalán történtek miatt

Hír TV

2018. február 1., csütörtök 11:52, frissítve: csütörtök 15:57

Szerda délután hirtelen több ezer kelet-ázsiai álprofil kezdte követni a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének Facebook-oldalát. Ilyen „kedveléseket” általában csomagban lehet vásárolni, illegálisan. A párt munkatársai törölték a kamu lájkokat. A támadás a Jobbik szerint a lejáratásuk végett indult. 

„Azért is nagyon furcsa ez a támadás és az időpontja, mert az elmúlt napokban jelentek meg arról cikkek a sajtóban, hogy a Fidesz trollhadsereget működtet, amely kifejezetten arra utazik, hogy álhíreket terjesszen, téves információkat közöljön az emberekkel. Természetesen jogi lépéseket is fogunk tenni ebben az ügyben, hogy kiderüljön, kik álltak ezek mögött a profilok mögött. Egyúttal elismerésként foghatjuk föl, hiszen az, hogy a Jobbik a közösségi médiában ennyire erős, nyilván aggodalomra ad okot a Fidesznek – nyilatkozta a Hír TV-nek Dúró Dóra, az ellenzéki párt politikusa.

Meg is volt a feljelentés

Már az ügyészség is tud Vona Gábor Facebook-oldalának kamu követőiről. A feljelentéseiről ismertté vált Tényi István ugyanis még szerda éjszaka fordult az V. kerületi nyomozóhatósághoz, mert szerinte fennáll a személyes adattal visszaélés vétség gyanúja.

„Az ügyészségnek három napja van eldönteni azt, hogy történt-e bűncselekmény. A beadványban nemcsak feljelentést tettem, hanem közérdekű bejelentést is, ugyanis kértem az ügyészséget, hogy ha bűncselekmény gyanúja nem merül fel, akkor a bejelentést közérdekű bejelentésként értékelje, és továbbítsa az információs bizottság részére” – ismertette az egykori Fidesz tag.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!