2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Játszótérrel zsarolja a férfi az önkormányzatot

Hír TV

2018. június 28., csütörtök 15:33, frissítve: csütörtök 17:25

Játszóteret vett magának egy csincsei férfi, hogy ne tudják kirakni az önkormányzati lakásából – ezt állítják helyi szülők. A Borsod megyei falu játszóterét az önkormányzat tartja rendben, pedig soha nem volt az övé a terület. A helyiek szerint az ingatlan tulajdonosa zsarolja az önkormányzatot, hogy ne kelljen kiköltöznie a bérlakásból.

A csincsei játszóteret a A 600 lelkes Borsod megyei falu önkormányzata tartja karban, ám maga a telek nem a településé, hanem magántulajdonban van. Egy helyi férfi vette meg hetvenezer forintért.

„A gyerekeken áll bosszút ezzel, tehát nem a polgármester úron, nem az önkormányzaton, hanem a jelenlévő gyerekeken” – mondta egy szülő.

A telek korábban egy budapesti követeléskezelő cégé volt, amely a terület gondozásáért cserébe az önkormányzatnak ajándékozta. Az ügyletet azonban nem jegyezték be a földhivatali nyilvántartásba. Így fordulhatott elő, hogy az ingatlant a cég később eladhatta a helyi férfinak.

„Azért vette meg ezt a játszóteret, hogy szorítást találjon az önkormányzaton, mert ki akarják rakni az önkormányzati lakásból, és hogy valami fogást találjon rajtuk, szó szerint úgy mondta” – mondta egy másik szülő.

Az önkormányzat többször próbált megegyezni a tulajdonossal. A polgármester két üres telket ajánlott a játszótérért, de a férfi másfél millió forintot kér.

„Sajnálatosan vesszük, hogy megy a huzavona, zsarolja a gyerekekkel az önkormányzatot, hogy elveszi tőlük a játszóteret, úgyhogy egyelőre még nem tudjuk, hogy mi fog történni, hogy mi lesz a döntés ezzel kapcsolatosan, de mi nem szeretnénk ezt a játszóteret elhagyni. Mi is itt nőttünk fel, apukáink is itt nőttek fel, úgyhogy mi ragaszkodunk ehhez a játszótérhez” – mondta Varga Ferenc.

A területet százezer forintért a szülők is megpróbálták megvásárolni a férfitól, de az ajánlatot nem fogadta el.

„Ez már több éven keresztül játszótér volt. És miközben ő megszerezte, már akkor is játszótér volt. Most afférja van az önkormányzattal szemben, és emiatt a gyerekeken keresztül szeretne nyomást gyakorolni az önkormányzatra, de nem rajtuk keresztül kellene” – mondta Rétai Sándor.

A játszótér tulajdonosát hiába kerestük. A falu polgármestere perben áll vele, ezért ő sem állt kamera elé.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!