2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Itt vannak a nevek: A TASZ-t és a Transparencyt is likvidálnák Orbánék

,

2017. január 11., szerda 13:14, frissítve: szerda 20:19

Nevesítette Németh Szilárd a kormánynak nem tetsző civil szervezeteket. A Fidesz frakcióvezető-helyettese a Társaság a Szabadságjogokért szervezetet, a Helsinki Bizottságot és a Transparency Internationalt szüntetné meg, mert szerinte „álcivil” társulásokról van szó és jogtalanul szólnak bele a politikába. Orbán Viktor tíz éve még segítséget kért a TASZ-tól, amikor személyiségi jogi per indult ellene. A társaság, amelynek Schiffer András is tagja volt, vállalta az ügyét.

Németh Szilárd rezsibiztos tegnap jelentette be, hogy a kormány lényegében eltörli a föld színéről a civil szervezeteket, legalábbis azokat, amelyeket a Soros-birodalom tart fenn, ezeket a politikus álcivileknek nevezte.

Folytatják
Folytatni fogja magyarországi tevékenységét a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány. Christopher Stone, a szervezet elnöke a Hír TV-nek közleményben reagált Németh Szilárd szavaira. Azt írta: az elmúlt három évtizedben több mint háromezer diáknak biztosítottak ösztöndíjat Magyarországon, köztük Orbán Viktornak is, és például egymillió dollárral járultak hozzá a vörösiszap-katasztrófa utáni kármentesítéshez. Az alapítvány leszögezi: céljuk egy igazságosabb és átláthatóbb társadalom megteremtése, és ebben továbbra is együtt fognak működni helyi szervezetekkel.

Az Indexen jelent meg szerda délután egy cikk, amely az ATV reggeli műsorát szemlézve azt írja, a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és a Transparency International azok a szervezetek, amelyeket el akarnak takarítani az útból.

– Milyen civil szervezetekről van szó? A TASZ-ról, a Helsinki Bizottságról, a Transparency Internationalről?
– Én már egyszer elmondtam, hogy… Igen, jól tetszik sorolni. Igen, ezekről a civil szervezetekről van szó, amelyek mindenféle legitimációs részvétel nélkül, mindenféle szavazáson való részvétel nélkül a nagypolitikába akarnak beleszólni, és nem azt a munkát végzik, amiért egyébként létrehozták.
– Nyilván tudja, hogy…
– Ezek a szervezetek nem azért jöttek létre, nem azért hozták létre ezeket a civil szervezeteket, hogy azt a munkát végezzék, ami mondjuk a nevükben vagy az alapító okiratukban benne van, hanem pontosan azért, hogy támadják az adott ország politikai rendjét – fogalmazott a frakcióvezető-helyettes az ATV műsorában.

Orbán Viktor tíz éve egyébként még segítségért fordult a TASZ-hoz, amikor személyiségi jogi per indult ellene. A társaság, amelynek ügyvédként tagja volt Schiffer András is, vállalta az ügyét.

„Magyarországnak van egy megválasztott parlamentje, van egy kormánya, és ők meghozták ezt a doktrínát, az emberek megszavazták, népszavazással megerősítették, és nemzeti konzultáción is. Nem hagyhatjuk ezeket a szervezeteket, minden eszközzel vissza kell szorítani és el kell innen takarítani. Most ennek eljött a nemzetközi lehetősége is, nem titkolom, az új amerikai elnök megválasztásával” – magyarázta a Hír TV kérdésére tegnap Németh Szilárd azt, hogy mi áll a totális háború hátterében. (Egyébként Trump pénzügyminiszter-jelöltje Soros korábbi embere.)

Liberális aberráció

Orbán Viktor miniszterelnök szinte ugyanazt mondta el a kormányközeli 888-nak adott karácsonyi interjújában, amit tegnap Németh Szilárd. Szerinte az embereknek világszerte elegük lett a nemzetállam meggyengítéséből és a politikai korrektség mögé rejtőző liberális aberrációból. Utóbbira Soros György tevékenységét említette példaként. A milliárdos üzletember segítségével próbálták meg amerikai demokrata politikusok gyarmatosítani Közép-Európát. S mindezt körbefonja a politikai korrektség, az elszigetelés, a megbélyegzés elleni szellemi lázadás. Orbán Viktor úgy gondolja, hogy 2017 lesz a megbélyegzés elleni szellemi lázadás valódi éve.

„Itt, Közép-Európában létezik egy háttérhatalom, amely Soros Györgyhöz köthető” – emlékezetes, a miniszterelnök tavaly nyáron adta meg az alaphangot a kormánypártok Soros elleni kommunikációs offenzívájához. Az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja el.

Az orosz módihoz hasonlóan

„Nem civilekkel állunk szemben, nem civilek jönnek velünk szembe, hanem fizetett politikai aktivisták, akik külföldi érdekeket próbálnak Magyarországon érvényesíteni” – még 2014 júliusában vélekedett így civil szervezetekről a miniszterelnök. Orbán Viktor már korábban egyértelművé tette, hogy az orosz módihoz hasonlóan gondolkodik azokról a sokszor kormánykritikus emberi jogi vagy korrupcióellenes szervezetekről, amelyeket külföldről is támogatnak. Oroszországban hivatalosan amerikai ügynököknek kell nevezni azokat a szervezeteket, amelyeket külföldről is támogatnak.

Létjogosulatlanul
Hollik István szerint nincs értelme a civil szervezetek létezésének. A KDNP-s politikus azt mondta: a CÖF-re is vonatkoznak majd a szigorúbb szabályok. >>>

Tíz évvel ezelőtt viszont – az egyik megnevezett civil szervezet – a Társaság a Szabadságjogokért nyújtott jogi védelmet ellenzéki tüntetőknek és egy személyiségi jogi perben Orbán Viktornak is. „Nagyon sok esetben az áldozatok, a szemkilövetések áldozatai mellett a TASZ vagy éppen a Helsinki Bizottság ügyvédjei jártak el, amikor hát a kínvallatásokat súroló módon próbáltak elégtételt venni eljáró rendőrök tiltakozó állampolgárokon 2006 véres őszén” – elevenítette fel Schiffer András.

A civil szervezetek vezetőit vagyonbevallásra kötelező törvényt az Emmi áprilisban tervezi benyújtani és júniusban fogadhatják el. A módosítás céljáról a tárca államtitkáránál is érdeklődtünk.

– Minden törvényjavaslat a civil szervezetek működését, az adminisztráció csökkentését és az egyenlő feltételek melletti működést szolgálja.
Ezzel éppen csak nő az adminisztráció, mert vagyonbevallást kell csinálniuk.
– Minden civil szervezetre ugyanazok a jogszabályok vonatkoznak, tehát mindenki esetében ugyanazokat az előírásokat kell betartani.
Tehát akkor nem akarják kitakarítani Magyarországról ezeket a jogvédő szervezeteket?
– A törvényjavaslatok semmilyen civil szervezetek között nem tesznek különbséget – mondta Rétvári Bence.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!