2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Ismét változik a forgalmi rend a Széll Kálmán téren

2015. augusztus 2., vasárnap 17:40, frissítve: kedd 09:59

Hétfőtől ismét teljes vonalán közlekedik a 4-es, 6-os villamos, azonban a Széll Kálmán téren ismét változik a forgalmi rend. A hétvégén elkezdődött a tér átépítésének harmadik üteme, emiatt áthelyezték a gyalogosfolyosókat és több busz végállomását. A teljes rekonstrukció 2016 tavaszára fejeződhet be, a munkálatok költsége több mint nettó 5 milliárd forint.

Nemcsak a turistáknak, hanem a magyaroknak is érdemes böngészniük a táblákat a Széll Kálmán téren. A gyalogosok már csak a széleken közlekedhetnek, a tér felújítása miatt ismét változik a forgalmi rend.

A 4-es, 6-os villamos vágányain az utolsó simításokat végezték. „Hétfőtől a végleges helyére kerül a 4-es, 6-os villamos megállója, így a teljes útvonalon közlekedhetnek a szerelvények. Hétfőtől a Várfok utcát lezárják a Vérmező és a Csaba utca között. Viszont a Széll Kálmán tér, a Csaba utca között megnyitják, és a Csaba utca felé lesz egyirányú, és ide kerülnek át a buszvégállomások is” – fogalmazott Pongrácz Dániel, a BKK Info ügyeletese.

Az építkezésen második világháborús bombákat és sírt is találtak már, de a határidő egyelőre tartható – mondta az egyik főpolgármester-helyettes a Hír TV-nek. „Az ütemterv tekintetében jól állunk. Nem tudok csúszásról beszámolni. Részben uniós forrásokkal rendelkező projektről van szó, ezért kiemelt jelentősége van annak, hogy ne legyen csúszás a beruházásban. Nincs is csúszás, szépen, ütemszerűen haladunk, és 2016 tavaszán már egy új Széll Kálmán teret tudnak elfoglalni a budapesti polgárok” – nyilatkozta Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes.

A Széll Kálmán tér felújításának költsége meghaladja a nettó ötmilliárd forintot.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!