2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Ismét lezárták az osztrákok az M1-est Hegyeshalomnál

2015. szeptember 14., hétfő 16:00, frissítve: hétfő 18:04

Ismét lezárták az osztrák hatóságok az M1-es autópályát Hegyeshalomnál.

A határzár a Magyarországról ki- és belépő forgalmat egyaránt érinti. A rendőrség az M1-es 165-ös kilométerénél az M15-ös autóútra tereli a forgalmat. Közben Bécs felé sétálnak a migránsok Ausztriában, több kilométeres dugót okozva ezzel – tájékoztatott a Hír TV tudósítója a miklóshalmi lejárótól nem messze. Mint mondta, a menekültek próbálnak autókba beszállni, egyesek taxival mennek az osztrák főváros felé. Bővebben>>>

Már 15-20 kilométeres kocsisor alakult ki Magyarország irányában az osztrákoknál, azt követően, hogy lezárták az M1-est a határ másik oldalán. Mai napon Röszkéről még négy mentesítőjárat érkezik Hegyeshalomra Röszkéről, 15-18 kocsival, szerelvényeként 1500-2000 migránssal. Tudósítónk azt tapasztalta délután 5-kor, hogy még nem ellenőrzik az átlépőket az osztrák határon, zavartalanul haladhatnak át a migránsok.

A németek is léptek

Mint ismert, a német–osztrák határnál több kilométeres dugók alakultak ki, miután a berlini vezetés vasárnap a menekültválság miatt ideiglenesen visszaállította a határellenőrzést. A bajor belügyminiszter szerint akár hetekig hatályban maradhat ez az intézkedés.

A német alkancellár szerint az idén az egymilliót is elérheti a Németországba érkező menekültek száma. A szociáldemokrata párti politikus ezért arra szólította fel az európai államokat, hogy tegyenek többet a menekültválság megoldásáért.

Jean-Claude Juncker felkereste a V4-eket, a lett minisztert, a német kancellárt, hogy előkészítsék azt az ülést, amelyen az Európai Unió belügyminiszterei megvitathatják a menekültválság megoldására tett közös javaslatokat. Bővebben>>>

Menekülthelyzet percről percre.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!