2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Semmilyen tiltás nincs a Velencei-tónál

2015. augusztus 7., péntek 16:50, frissítve: péntek 16:58

A Velencei-tó valamennyi strandján lehet fürödni a kánikulai hétvégén. Az ÁNTSZ a velencefürdői szabadstrand engedélyét már vissza is adta, Gárdonyban és Agárdon pedig megfellebbezték a hivatal határozatát, így a szabadstrandok hétvégén is látogathatóak.

Visszatérhettek a fürdőzök a velencefürdői szabadstrandra, miután az ÁNTSZ az önkormányzat kérésére a Cserje utcai partszakaszra is kiadta az engedélyt. „Rendszeresen járok ide a szabadstrandra. Négy hete aztán kirakták a fürödni tilos táblát, nem tudom, milyen megfontolásból, elég nagy volt a felháborodás, és úgy döntöttek, hogy meghagyják ezt a szabadstrandot” – mondta Kiss Péter.

A Fejér Megyei Kormányhivatal arról tájékoztatta a Hír TV-t, hogy az önkormányzat pótolta a korábbi ellenőrzés során feltárt hiányosságokat. Megteremtették azokat a közegészségügyi feltételeket is, amelyeket hiányoltunk, kifogásoltunk, tehát most már biztonsággal tudják a fürdőzők birtokba venni ezt a területet. Rendelkezésre állnak a zuhanyzók, a bóják, megtörtént a mederkotrás, ami a fürdőzőknek az egészségét és a biztonságát szolgálja, tehát minden olyan tényező, amely egyébként a jogszabályban is foglaltatik, az teljesült” – mondta Müller Cecília, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének vezetője.

Gárdonyban a Panoráma és a Holdfény partszakaszon tiltotta meg a fürdőzést az ÁNTSZ. A település azonban felebezett, ezért jelenleg itt sincs korlátozás. Korábban a köztévé számolt be arról, hogy a hatóság az összes velencei-tavi szabadstrandon betiltotta a fürdőzést. A település vezetője azt mondta, hogy hétvégi kánikula miatt továbbra is több ezer fürdőzőt várnak. „A partszakaszokon semmilyen tiltás nincs. A partszakaszok szombaton, vasárnap, hétfőn és, ahogy látják, ma is önfeledten fürdőznek az emberek. Médiahisztéria tört ki, minden alap nélkül. Ha mi megfellebbezünk valamit, akkor pozitív lesz a döntés vagy negatív, de addig, amíg nincs meg a végső döntés, semmilyen probléma nincs” – fogalmazott Tóth István polgármester.

Tóth István hozzátette, Gárdonyban várhatóan az ősszel tárgyalnak arról, hogyan fejlesztik majd a strandot. A jogszabályok alapján az ingyenes mosdók és zuhanyzók mellett, állandó, csónakos mentőszolgálatot és kijelölt sportpályákat is biztosítani kell a fürdőzők számára a szabadstrandokon.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!