A Nébih Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági vezetője a Hír TV-nek azt mondta: bár a szabályok 40 százalékos hústartalmat írnak elő, a jó virslinek 70-80 százalékos hústartalma van. Az idei ellenőrzéseken egyébként nem találtak súlyos hiányosságokat a szilveszteri slágerterméknél, amelyből csak decemberben 6000 tonna fogy – ez az éves mennyiség ötöde.
„Mindenféleképpen az ár alapvető tényező. Senki se várja, hogy a hús áránál olcsóbban jó minőségű virslit kaphat, hiszen a jó minőségű virsli 70-80 százalék körüli hústartalommal bír. Bár az élelmiszerkönyv 40 százalékot ír elő, minimumtartalomként, azért javasoljuk a magasabb hústartalmú termékek vásárlását, amennyiben ezt a pénztárcánk megengedi. A jó minőségű virsliben nem lehetnek nagyobb méretű zsírcsomók, illetve a metszéslapján nem láthatók különböző darálási maradékok, egy egységes homogén felületet kell látnunk a virsli eltörése után, aminek ugye jellemzően pattanó hangjának kell lennie. A jó minőségű virslik, azok adják ezt a kis hangreakciót” – mondta Pleva György, a Nébih Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának vezetője.