2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Igazságosabb nyugdíjrendszert vázolt fel Gyurcsány

Hír TV

2017. november 18., szombat 14:59, frissítve: szombat 18:07

Szerinte sokan csak azért jelentkeznek be Magyarországra, hogy magyar nyugdíjat kaphassanak.

Az EU himnuszával a kezdődött a Demokratikus Koalíció salgótarjáni választási rendezvénye. A párt képviselői többször is hangsúlyozták, hogy az ország jövőjét az Európai Egyesült Államokban képzelik el és nem az orosz érdekszférában.

A párt alelnöke a Fidesz korábbi döntéseit ostorozta. Szerinte a kormány szétlopta az országot, most pedig eladósítja Oroszországnak a paksi atomerőmű miatt. Kormányzás helyett pedig egymás ellen fordítja a magyarokat.

„Gyorsfagyasztott ellenségek egymás mellett várják a Fidesz boszorkánykonyhájában, hogy bekerüljenek majd a propagandagyár fortyogó üstjébe, ahonnan aztán kiveszik őket, becsomagolják nemzeti konzultációba, és rázúdítják a védtelen magyar emberekre. Így működik ma a Fidesz kormányzás helyett” – mondta Niedermüller Péter.

A DK elnökének felkonferálását bokszolók is megirigyelnék. Gyurcsány Ferenc pártja 900 szakpolitikai javaslatból álló programjáról beszélt. A DK visszaállítaná a 18 éves korig tartó tankötelezettséget, eltörölné a hit és az erkölcstan kötelező oktatását; a vizet, az áramot és az internetet – egy bizonyos mennyiségig – pedig ingyen biztosítaná.

A DK a másfélszeresére emelné a családi pótlékot, emellett visszaállítaná a nyugdíjkorrekciót, és bevezetné a nyugdíjplafont. Ezen a téren egyúttal újabb frontot nyitott a határon túli magyarok ellen Gyurcsány Ferenc.

„Kisvárdán voltam tegnapelőtt, 17 kilométerre az ukrán határtól. Meg kell szüntetni azt a gyakorlatot, amit szavazatvásárlási megfontolásból tart fenn a Fidesz, hogy a külföldön élő állampolgárok, nem is magyarok sokszor, Magyarországra bejelentkezve magyar nyugdíjat kapnak a magyar nyugdíjkassza terhére” – ismertette a pártelnök.

A DK hetek óta kampányol a határon túli magyarok szavazati jogának megvonásával. Ezzel újabb választókat sikerülhetett megszólítania, egy friss kutatás ugyanis már 10 százalékos támogatottságot mért a pártnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!