2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Idén még biztosan torzó marad az M4-es

2015. augusztus 3., hétfő 19:46

Idén már nem nyúlnak az M4-es autópályához, az építkezés leghamarabb tavasszal folytatódhat. Arra nincs válasz, hogy a félbehagyott szakaszt mikorra fejezik be. A sóderre a környékbeliek szerint már rájárnak a tolvajok.

Építési területre figyelmeztet a tábla Törökszentmiklós határában, de április óta áll a munka az M4-es autópályán. Az építkezést a kormány állíttatta le, kezdetben kartellgyanúra, később pénzhiányra hivatkozva. Az építési homokot azóta madarak vették birtokba, a sóderből pedig el-eltűnik néhány köbméter.

Törökszentmiklósnál már a sztráda alapozásánál tartottak a kivitelezők. A térségben gazdasági fellendülést vártak a közlekedés fejlesztésétől. „Amikor leállt, úgy gondoltuk, mostanában nem fog Törökszentmiklóson erős gazdasági fellendülés bekövetkezni. Egyelőre türelmesen várunk. Pontos infók nincsenek sem arról, mikor folytatódik, sem a műszaki tartalomról” – közölte Markót Imre, Törökszentmiklós jobbikos polgármestere.

– Az M4-et mikor folytatják?
– Minél előbb.

A nemzetgazdasági miniszter által említett „minél előbb” 2016 tavaszát jelenti a közlekedési államtitkár fordításában. „Az egyik új, nem félbehagyott szakasz építése tavasszal megkezdődik. A befejezése – mondjuk így: a 32-es úttól kezdődően Törökszentmiklós-keletig – most a tárgyalások alapján is befolyásolható. Mindenképpen megkezdődik rövidesen. Azt vállaltuk, hogy két éven belül elindul, bízom benne, hogy meg is valósítjuk” – nyilatkozta Tasó László. A közlekedési államtitkár azt mondta, a félbehagyott szakaszon a műtárgyak állagának megóvásáért a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. felel, a társaság a politikus állítása szerint el is látja a feladatot.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!