2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Húszmilliárd a kormányzati utakra

,

2017. augusztus 1., kedd 08:26, frissítve: kedd 13:09

Négy év alatt 20 milliárd forintot költhet külföldi utakra az állam – írja a Magyar Nemzet.

A Közbeszerzési ás Ellátási Főigazgatóság július közepén öt céggel kötött szerződést, így 2021 nyaráig rendezve van az állami utak szervezése, ám ha kell, kiírhatnak további közbeszerzéseket is a tárgyban. A lap emlékeztet: 2015 tavaszán már aláírtak egy közel 8,5 milliárdos, szintén négy évre szóló megállapodást, amelyet tavaly ősszel azért kellett módosítani, mert túl gyorsan elköltötték a keretet.

A vonatkozó dokumentumokból az nem derült ki, hogy miért kellett az eddigi három helyett öt utazási iroda segítségét igénybe venni, de már az ajánlati felhívásban leszögezték, hogy legfeljebb öt ajánlattevővel kívánnak szerződést kötni. Nagy verseny mondjuk nem volt, hiszen eleve öt utazási iroda pályázott, és mind az öten megfeleltek az előírt alkalmassági követelményeknek.

Lázár János kancelláriaminiszter két munkatársa 302 ezer forintos napidíjat kapott nemrégiben arra az ausztráliai útra, amelyre csak a repülőjegyek 3 millió, a szállás pedig 0,5 millió forintba került – szúrta ki a Népszava. Az újság azok után összesítette az állami szervek idei első félévi repülőjegy-kiadásait, hogy felröppent a hír: a kormány repülőgépet venne. A listát a külgazdasági és külügyi tárca vezeti, amely 477 milliót költött repülőjegyekre, de a fejlesztési minisztérium is majdnem 46,5 millió forintot adott ki: a felügyelete alá tartozó Antenna Hungária Zrt. munkatársai például februárban Leslie Mandoki koncertjére látogattak el Németországba „terepszemlére”, a MÁV öt munkatársa pedig 5,5 millió forintért Kínába utazott.

Számolgatott a HVG is, amely arról ír, hogy 2010 óta majdnem hét egyenlítőnyit, több mint 272 ezer kilométert autózott Hegedűs Zsuzsa, a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány elnöke. Kiderül, hogy az Orbán Viktor főtanácsadójaként is dolgozó Hegedűsnek a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság által biztosított kocsijába az elmúlt hét évben 25 ezer liter, a csereautójába pedig 6 ezer liter üzemanyagot tankoltak. Utóbbit rendszerint akkor használta Hegedűs, ha szolgálati Audija éppen szerelőnél volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!