2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális extra

Következik:

Napi aktuális extra 04:20

Hőségriasztás: az év legmelegebb napjai jönnek

2015. június 12., péntek 19:17, frissítve: szombat 08:00

A budapesti és vidéki pályaudvarokon, illetve a főváros több pontján is vizet osztanak a hőség miatt.

Az országos tiszti főorvos hétfő éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el, az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig több megyére kiterjesztette és másodfokúra emelte a hőség miatt már korábban kiadott figyelmeztetést. Vasárnap lehet a legmelegebb, 36 fok.

A hőség miatt a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren a déli órákban felfüggesztették a tervezett szabadtéri futópálya-karbantartási munkálatokat, ha a hőmérséklet tovább emelkedik, akkor a gyalogos beszállást sem engedélyezik.

„A beton napközben már 50 fokra is felmelegedett, tehát bőven 40 fok körüli hőmérséklet van a repülőgépek környékén. Márpedig a repülőgépek műszaki kiszolgálásában vagy a repülésbiztonságban semmiféle kompromisszum nem megengedhető, tehát nagyon fontos, hogy az ott dolgozók teljesen fittek legyenek a feladatuk ellátásában” – tájékoztatta a Hír Televíziót Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója.

A kánikulában sokan indultak el a Balatonra, valamint a Velencei-tóra. Az M1–M7 sztráda közös, kivezető szakaszán kora este erős, de zavartalan volt a forgalom, ellentétben a Budaörsi úttal, amelyen több száz méter hosszú, összefüggő gépkocsisor alakult ki 19 óra magasságában – tájékoztatott a Hír TV helyszíni munkatársa. A szakemberek arra számítanak, hogy szombat délelőttig marad az intenzív forgalom a sztrádákon, hiszen a következő napokban a kánikula fokozódik, sőt 2015 eddigi legmelegebb napjai jönnek, ezért sokan fognak enyhülést keresni a vízpartokon.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!