2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Hónapokat csúszhat az új diósgyőri stadion átadása

Hír TV

2018. január 31., szerda 10:09, frissítve: szerda 10:49

A 11 milliárdos beruházás befejezését február 2-ra tervezték, de most úgy tűnik, még a márciusi első bajnoki meccsüket sem rendezhetik ott a játékosok. A város polgármestere azt mondja, ő sosem állította, hogy a stadionavatónak szánt Diósgyőr–Fradi-mérkőzést az új arénában tarthatják majd, a csapatot azonban eddig nem értesítette senki, hogy nem fogadhatják hazai pályán a Ferencvárost.

2016-ban kezdték el az új diósgyőri stadion építését. A 11 milliárd forintból megépülő, 15 ezer férőhelyes arénát az eredeti tervek szerint február 2-án kellene átadni, de láthatóan nem lesz kész péntekig. Az üzemeltetésére sem jelentkezett eddig senki.

Az átadás időpontja akár hónapokat is csúszhat. Korábban több fórumon beharangozták, hogy a stadionavató mérkőzést a Ferencvárossal vívja a diósgyőri csapat, azt azonban nem tudni, hogy a március 3-i meccset hol rendezik meg. Erről a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján sincs semmilyen információ. A város polgármestere állítja, szó sem volt arról, hogy első bajnoki mérkőzésüket már az új arénában játssza a csapat.

Azt senki nem mondta, hogy a Fradi-meccsre kész lesz a stadion. Hogyha engem valaki hallott arról nyilatkozni, hogy a Fradi-meccsre kész lesz a stadion, ha megnézik, ha visszakutatják nekem, akkor belátom, de én ilyet nem mondtam soha – jelentette ki Kriza Ákos.

A stadion építése alatt a diósgyőri labdarúgók Mezőkövesden játsszák le mérkőzéseiket. Az MSZP helyi országgyűlési képviselője szerint ez a helyzet nem csak a futballkedvelőknek rossz.

Ha ez a hír igaz, akkor az az egész városnak rossz hír. Rossz hír azoknak is, akik az egészségügyre és az oktatásra szántak volna több forrást inkább, és rossz hír az ország legnagyobb vidéki szurkolótáborának is, a Diósgyőr szurkolóknak is, hiszen már több mint egy éve otthontalan a csapat. És úgy tűnik, hogyha a hír igaz, hogy még ez hónapokig így lehet. Úgy látszik, hogy a Fidesz ezt a választási ígéretét sem tudta betartani – mondta Varga László.

A DVTK illetékese nyilatkozni nem akart, de kérdésünkre elmondta, hogy a csapatot nem értesítették arról, hogy nem tudják az új arénában fogadni a Fradit. Arról azonban nincs információja, hogy mikor lesz kész a stadion, mivel a beruházás a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjához tartozik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!