2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Hónap végen lehet ítélet Szeviép-ügyben

Hír TV

2020. július 8., szerda 16:58

Július 30-án hirdeti ki a Pécsi Ítélőtábla a Szeviép ügyben harmad fokon hozott ítéletét. A tárgyalást megtartották, de amíg a Tábla hivatalosan nem tud okiratot beszerezni arról, hogy az elsőrendű vádlott elhunyt, nem hozhat ítéletet.

A vádlottak a Szeviép ZRT vezetői voltak. 2006 és 2009 között több mint 100 alvállalkozójukat nem fizették ki a kárösszeg meghaladta a 2 milliárd forintot. Első fokon a Szegedi Járásbíróság az első és harmadrendű vádlottat 5 év 2 hónap, a másodrendűt 6 év szabadságvesztésre ítélte. Másodfokon viszont a Szegedi Törvényszék bizonyítottság hiányában valamennyiüket felmentette. Az ellentétes ítéletek miatt került harmadfokon az Pécsi Ítélőtáblára az ügy. Az ügyészség az elmarasztaló ítélet helybenhagyását kérte.

A vádlottak védői a minősítés megváltoztatását és felmentő ítélet helybenhagyását indítványozták.

Az Ítélőtábla hivatalosan nem kapott értesítést arról, hogy az elsőrendű vádlott elhunyt, ezért a határozat kihirdetését július 30-ra elnapolta. A károsultak jogi képviselője ezt nehezményezte. Mivel az ügyészség az elsőfokú elmarasztaló ítéletet nem fellebbezte meg ezért azon a Pécsi Ítélőtábla már nem súlyosíthat.

Hír TV

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!