2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

„Hisztériás parádénak” tartják Szél Bernadett kitiltását

Hír TV

2018. január 23., kedd 08:23, frissítve: kedd 09:08

Nem igaz, amit a kormánypárti politikusok állítanak az LMP afgán születésű, magyar állampolgárságú szakértőjéről, akit Szél Bernadett lejáratására is használnak. Janan Mirwais ugyanis soha nem dolgozott a Migráns Szolidaritás csoportnál, ezt ő maga mondta Newsroom című műsorunkban.

A Magyarországon végzett jogász dolgozott viszont több kormányközeli intézményben: például a fideszes Demokrácia Központnál, illetve a Schmidt Mária vezette Terror Házánál, és – elmondása szerint – soha nem volt panasz a munkájára. „Egy debreceni rendezvényen vettem részt akkor mint fiatal kutató a migrációról, s ott volt Kósa Lajos miniszter is. Elmondtam az élettörténetemet, hol születtem, 1990-ben Magyarországra jöttem, és 28 éve élek itt. Mondtam neki, hogy Lajos, az a baj, hogy amit ti csináltok, az általánosít, és belekever olyan sikeres integrációjú embereket is, mint én vagy akár a családom. S erre a miniszter azt mondta, hogy ugyan már, ne viccelj, te már nem afgán, hanem magyar vagy. És alapvetően így gondolkodott Schmidt Mária főigazgató, Martonyi János külügyminiszter és Schöpflin György képviselő is” – számolt be róla az LMP frakciószakértője.

Ungár: Félnek Szél Bernadett-től

Az LMP elnökségi tagja Reggeli járat című műsorunkban azt mondta: a szakértő ügye a párt miniszterelnök-jelöltje elleni személyes támadás, mert félnek Szél Bernadett-től. Ungár Péter szerint a kormánypártok úgy gondolják, hogy az LMP komoly kárt tudna okozni nekik az áprilisi választáson, ezért részben hazug, részben értelmetlen vádakkal illetik a pártot és miniszterelnök-jelöltjét. Azt, hogy a fideszes Németh Szilárd kitiltaná Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottság üléséről, hisztériás parádénak nevezte.

– Ha valaki azt tekinti a nemzetbiztonság képviseletének, hogy „ha ő bemegy egy terembe, akkor én kijövök” – ahogy Németh Szilárd kifejtette Szél Bernadettre vonatkoztatva, amire Szél óvodapedagógust hívatott volna –, az olyan, mint egy négyéves gyerek a Tescóban, amikor nem kap cukorkát. Nem tudok rá jobb hasonlatot alkalmazni.
– Mert Németh Szilárd ön szerint így képviseli?
– Ezt nem tudom másképp kommentálni.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!