2021. május 16.,
vasárnap, Mózes, Botond napja

Hidvéghi: Az ésszerűség határain belül kell maradni

Hír TV

2018. május 26., szombat 09:01, frissítve: szombat 09:09

Még a Fideszben se tudják mire gondolhatott Gulyás Gergely mikor azt mondta: meg akarják tiltani, hogy magánlakások közelében tüntetni lehessen.

A Fidesz szerint nem helyes, hogy ha egy politikus háza előtt tüntetnek, mert ez kellemetlenséget okoz a szomszédoknak és a hozzátartozóknak is. Arra viszont nem tudtak választ adni hogy a jövőben hol lehet majd tüntetni. Budapesten ugyanis mindenhol vannak magánlakások olyan helyszíneken, ahol korábban tüntetések voltak.

-A közéleti vitákat akár mondom tüntetéseket is lehet szervezni ezen szempontok figyelembevételével. Erre irányul a törvény-módosítás, amit majd beterjesztünk.
- Értem, csak a Kossuth tér környékén is vannak lakások ők is elszenvedik amikor ott tüntetés van vagy hallják ha állami ünnepség van, a Nemzeti Múzeummal szemben is hallják. Az ilyen helyzetekre is vonatkozna?
- Nézze a törvény majd ezt egyrészt szabályozza, másrészt az alkalmazásáról szóló rendelet fogja ezeket tisztázni. Nyilván az ésszerűség határain belül kell maradni.