2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Orbánék betiltanák a politikusok lakásai előtti tüntetést

Hír TV

2018. május 25., péntek 16:38

Gránitba vésné, alaptörvénybe iktatná a Fidesz többség a politikusok magánlakásai előtti tüntetések tilalmát.

Orbán Viktor a hivatalosan az otthon védelméről szóló módosítást az állami rádiónak azzal indokolta, hogy a politikusnak is joga van az otthoni nyugalomhoz. Azt mondta: egy rendes országban a véleménynyilvánításnak megvan a helye, de az azonban nem tartozik hozzá a szabadsághoz, hogy valaki demonstráció miatt ne tudjon nyugodtan otthon tartózkodni. Az elmúlt 1 évben egyébként Orbán Viktor budapesti és felcsúti házánál is volt tüntetés.

„A banki hiteleseknek, illetve általában a hitelcsapdában vergődő honfitársainknak a megsegítésére más szabályok vonatkoznak, nem ezek. Ott részben banki szabályozások, részben a magáncsőd intézménye, itt inkább arról van szó, hogy a magánélet védelme céljából, szeretnénk azt az elvet kimondani, hogy nem lehet otthon zargatni az embereket. Semmilyen célból sem, semmilyen szándéktól vezérelve sem, és ezért generális elvként kimondjuk, hogy mindenkit megillet a nyugodt, saját otthonhoz való jog” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Ez a jogok korlátozása

A baloldali ellenzéki pártok a gyülekezési jog korlátozásának tartják a Fideszes törvénymódosítás tervét és ellenzik. A teljes tiltást a Jobbik sem támogatná. „A teljes betiltást nem gondolom, hogy támogatnánk. Tehát nyilvánvalóan érzékelniük kell a politikusoknak is, hát hogyha valaki ki szeretnék fejezni a véleményét, akkor az akár a házuk előtt megtörténhet” – mondta Staudt Gábor, a párt országgyűlési képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!