2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Hiába szóltak előre, megtörtént a baj

2016. április 24., vasárnap 20:50, frissítve: hétfő 07:37

Védett gesztenyefa dőlt egy autóra Keszthelyen az erős szél miatt. A helyiek azt mondják, már többször jelezték az önkormányzatnak, hogy több fa is kiszáradt, a helyhatóság semmit sem tett. Országszerte egyébként több mint 70 helyszínre riasztották a tűzoltókat.

Már a garázsban áll az az autó, amelynek szélvédőjét egy kidőlt fa törte be Keszthelyen. Megsérült a sárhányó és a motorháztető is. A nyugdíjas autótulajdonos azt mondta, korábban is előfordult, hogy a fákról gallyak, nagyobb ágak törtek le vihar idején, de hiába kérték az önkormányzattól, hogy vágják ki a kiszáradt fákat. „Megszámozták a fákat, nem vizsgálták felül. Mondtuk, hogy balesetveszélyesek, nem vágták ki őket, most itt az első komoly sérülés, ami történt az utcában” – fogalmazott Szántó Emil. A nyugdíjas abban bízik, ha bizonyítani tudja, hogy a fa kezeletlen volt, a biztosító megtéríti a kárát.

Országszerte fákat döntött ki és villanyvezetékeket rongált meg a vihar, a Balatonon a hajók is leálltak, de a Szántód és Tihany közötti komp sem közlekedett. „Vasárnap egészen késő délutánig több mint 70 helyszínre riasztották a tűzoltókat országszerte a szél által okozott káresetekhez. Jellemzően a viharos erejű szél nagyobb faágakat tépett le, fákat döntött ki, amelyek akadályozták a közúti közlekedést, vagy fennakadtak villanyvezetékeken, ezeket kellett eltávolítani kollégáimnak. Illetve több olyan jelentés is érkezett, ahol tetőszerkezetekben okozott kisebb-nagyobb károkat a szél” – nyilatkozta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Hajdu Márton.


A katasztrófavédelem személyi sérüléssel járó káresetről nem tud.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!