2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Határsértők és embercsempészek kerültek rendőrkézre

2015. augusztus 6., csütörtök 09:28, frissítve: csütörtök 09:46

Ismét több mint 1300 migránst tartóztattak fel Csongrád megye déli részén szerdán a rendőrök.

A legnagyobb számú csoportot Ásotthalomnál állították meg, és elfogtak egy embercsempészt is. A rendőrök Röszkénél egy szerb embercsempészt is elfogtak.

„60 csoportban 1331 illegális bevándorlóval, köztük 235 gyermekkel intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén augusztus 5-én. A legnagyobb csoportot 16 óra 30 perckor ezúttal is Ásotthalom külterületén tartóztatták fel a rendőrök, ott 21 pakisztáni, 61 szír, 10 indiai, 13 bangladesi és 25 afgán állampolgár lépte át egy időben illegálisan a zöldhatárt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a hajnali órákban Röszke külterületén egy nagy sebességgel közlekedő Audit is megállítottak, a kocsiban öt szír illegális bevándorló utazott, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A 27 éves szerbiai sofőrt a rendőrök embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe” – fogalmazott Szenti Szabolcs szóvivő.

Nem költöznek menekültek a battonyai SOS Gyermekfaluba – ezt a falu vezetője mondta a Napi Gazdaságnak. Németh Szabolcs kiemelte: a 3,2 hektáros, eladásra kínált területre komolyabb befektetőket várnak, és azt sem tartja kizártnak, hogy románoké lehet a komplexum, mivel korábban a településen számos házat vettek ki aradi és temesvári lakosok. Az SOS Gyermekfalvak 2015 nyarán átszervezte battonyai gyermekfaluját, megközelítőleg 70 gyermek Orosházán kezdi meg az új tanévet.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!