2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Hat megyében figyelmeztet havazásra a meteorológia

Hír TV

2017. november 30., csütörtök 10:47, frissítve: csütörtök 11:46

Hatalmas fennakadásokat nem okozott a fővárosi forgalomban a reggeli hóhelyzet – számolt be a Hír TV munkatársa délelőtt tíz órakor. Nógrádban azonban továbbra is vesztegelnek a kamionok a havazás miatt. A váci vasútvonalon szintén áll a közlekedés, és buszos pótlására sincs egyelőre lehetőség, mivel az utak nem teszik lehetővé. Péntek hajnalra –7–8 Celsius-fokot jósolnak, így a fagyás veszélyeire is számítani kell az ország közútjain.

Részletek Pécsi Norbert Sándortól, a Magyar Közút kommunikációs vezetőjétől.

Csütörtökön Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyét fehérítheti ki a hó. Figyelmeztetést adtak ki a várható sok eső miatt is. Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Veszprém és Zala megyében számíthatunk komolyabb csapadékra.

Nógrád megyében, a 2-es úton több kamion is elakadt kora reggel a csúszóssá vált úttesten Szendehely és Katalinpuszta között. A járművek a kapaszkodósávba lehúzódva állnak, a kamionforgalmat a rendőrök ideiglenesen megállítják Vácnál.

Folyamatosan takarítják

A fővárosban éjszaka havazott, ez azonban a közösségi közlekedésben sehol nem okozott komoly fennakadást, a BKV járatai hajnalban rendben elindultak. A főutak vizesek, a mellékutak többsége latyakos, a fővárosi közterület-fenntartó folyamatosan takarítja azokat.

„64 munkagéppel végeztük az utak síkosságmentesítését, és tekintettel arra, hogy a munkavégzéssel jól haladtunk az éjszaka folyamán, néhány fontosabb mellékút megtisztítását is el tudtuk végezni. A járművek kint vannak, ellenőrzik az utakat, szórási feladatokat azonban nem végeznek, hiszen jelenleg Budapesten döntően havas eső és eső esik” – tájékoztatta a Hír TV-t reggel nyolc órakor a közterület-fenntartó PR-szakreferense. Horváth László hozzátette: éjszakai munkavégzésük eredményeként a BKK járatai rendben elindultak, fennakadás nem volt sehol.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!