2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Halálkamion: Tanúmeghallgatással és vallomástétellel folytatódott a tárgyalás

Hír TV

2018. április 20., péntek 23:30, frissítve: szombat 07:14

Tanúmeghallgatással és az elsőrendű vádlott vallomásával folytatódott a 71 migráns halálával végződő parndorfi tragédia tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken. A tanú szerint egyértelmű, hogy az első- és másodrendű vádlott vásárolták meg azt a hűtőkamiont, amelyben 71 ember fulladt meg. Az elsőrendű vádlott továbbra is tagadja, hogy bármi köze lenne a tragédiához.

Nem felelt az embercsempészésre használt járművek műszaki állapotáért, így a hűtőkamionért sem - vallotta az elsőrendű vádlott a bíróságon. A vádlottak vallomását a bíró olvasta fel.

„Kérdeztem ötödrendű vádlottat, hogy mivel én nem értek hozzá, és nem is az én feladatom volt a műszaki állapot vizsgálata, hogy hogyan fog ebbe bejutni ide az oxigén. Erre mondta az ötödrendű vádlott, hogy a hűtőn keresztül jut be a levegő a kamionba az oxigén” – így Jádi János törvényszéki bíró.

Az ötödrendű vádlott többször is hazugsággal vádolta az elsőrendű vádlottat.

A vádlott indulatosan azt mondta: az elsőrendű vádlott volt az egyik felelős az embercsempészetért, nem igaz, hogy csak a pénzügyeket intézte.

„Ötödrendű vádlott hosszabb, indulatos kirohanást intéz elsőrendű vádlott ellen, melynek lényege, hogy elég a hazugságaiból, abból, hogy úgy próbálja beállítani, hogy az Amin, Khairullah volt felelős az embercsempészetért, ő maga csak ebben és a pénzküldésben vett részt” – olvasta fel a vallomást a törvényszéki bíró.

Az elsőrendű vádlott továbbra is azt vallja, az ügyészség hibázott, amikor az embercsempész-szervezet irányításával vádolta meg. Hozzátette, ismer egy Budapesten élő embercsempészt, akinek a nevét kész átadni a bíróságnak.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!