2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Hajléktalanok sorsa múlik egy közbeszerzésen

Hír TV

2017. november 25., szombat 21:56, frissítve: vasárnap 09:52

Nem lesz gond a hajléktalanok étkeztetésével – ígéri a szociális államtitkár. A Hajléktalanokért Közalapítvány munkája azon múlik, hirdetnek-e győztest a megismételt közbeszerzésen, és karácsony előtt megköthetik-e vele a szerződést.

November már krízisidőszaknak számít. A nagy segélyszervezetek mellett egyre többen próbálnak segíteni a rászorulóknak, a Magyar Önvédelmi Mozgalom például a főváros XVIII. kerületében osztott ételt és ruhát. Eközben a naponta meleg ételt nyújtó Hajléktalanokért Közalapítvány következő kétévi anyagi forrása veszélybe került, mert a célra kiírt közbeszerzésen nem hirdettek nyertest. A négymilliárd forintos pályázat 4000 nehéz sorsú embernek biztosítja a napi betevőt. A szakállamtitkár szerint nem lesz gond.

„A mostani jelzések alapján december elején pozitívan tudjuk zárni a pályázatot. Úgy tűnik, a megismételt pályázatnak lesz nyertese, és legkésőbb december 20-ig meg tudjuk kötni a támogatási szerződést, tehát január elsejétől az ételszállítás nem kerül veszélybe” – jelentette ki Czibere Károly.

A Heti Betevő Egyesület online jótékonysági művészeti aukciót hirdetett, ahol mások mellett Alföldi Róbert színművész ajánlott fel alkotást, a licit december 3-ig tart. Kizárólag adományokból nyújtanak hetente több mint félezer adag éttermi minőségű meleg ételt.

„Amikor elkezdtük, szinte csak hajléktalanok voltak, most meg már nagyon sok családos, nyugdíjas, tehát olyan ember, akinek van hol laknia, de mégis nagy segítség az a heti egy meleg étel, ezért eljönnek és sorba állnak. Aki eljön és beáll egy ilyen sorba, az rászoruló, és egyre vegyesebb a kép, hogy kik jönnek el ételért” – ismertette Lőrinczi Krisztina, az ötletgazda.

Több mint tízezer hajléktalant tartanak számon az országban, körülbelül négyezren Budapesten élnek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!