2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Ha fizetnek, folytathatják tevékenységüket az illegális migrációt támogató szervezetek

Hír TV

2018. január 18., csütörtök 17:09, frissítve: csütörtök 19:12

Ha fizetnek, folytathatják tevékenységüket az illegális migrációt támogató civilszervezetek – gyakorlatilag ezt ismerte el Lázár János a kormányinfón. A kancelláriaminiszter azután nyilatkozott erről, hogy a kormány, honlapján nyilvánosságra hozta a „Stop, Soros!” néven beharangozott törvénycsomagot. A kormánypárti politikusok között abban sincs egyetértés, hogy a jogszabály-tervezetek alapján kitiltható lesz-e Magyarországról Soros György.

Majd másfél éve tart a menekültellenes kampány, amely arca Soros György. A kormányzati politikusok hétről hétre hangoztatták, hogy Magyarország nem kér a migránsokból, egészen Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár nyilatkozatáig.

A szám, amit elmondhatok, 1294 menekültet kellett befogadnunk az országba. De nem álltunk ki a nyilvánosság elé, hogy ezek a menekültek, mert különböző okok miatt menekültek. Azért menekülnek, mert politikai nézeteik miatt bántalmazták őket, vallási okok miatt menekültek. Azért menekültek, mert szexuális bántalmazás érte őket. Azok az emberek, akiknek menekültstátusra van szükségük - ezt szeretném tisztázni -, jöhetnek Magyarországra - jelentette ki Altusz.

Az Altusz-nyilatkozat miatt kirobbant botrányra a kabinet törvénytervezetekkel válaszolt. Nyilvántartásba vennék az illegális migrációt szervező és támogató civil szervezeteket, illetve magánszemélyeket.

Én nem hiszem azt, hogy Soros György még idáig bárkinek is mondta volna, hogy ilyen szervezésben részt vesz. Nem értem a kérdést. Önnek mondta? - hangoztatta Pintér Sándor.

Míg a belügyminiszter nem tartja kitilthatónak az amerikai üzletembert, a Fidesz frakcióvezetője másként gondolja - ugyanazon törvénytervezet alapján.

Ha az Origo ön által hivatkozott feltételezése igaz, és ha Soros György nem tudja az állampolgárságát igazolni, akkor kitiltható - szögezte le Gulyás Gergely.

Az illegális migrációs azonban nem állítja meg a kormányt - a kancelláriaminiszter a kormányinfón elismerte, ha az illegális migrációt szervező, támogató szervezetek regisztrálnak és megfizetik a kirótt illetéket, folytathatják a tevékenységüket.

Nem lehet egy civil szervezetnek megtiltani azt a tevékenységet, amire létrejön. Szabályozni lehet. Azzal kezdtem a mondandómat, hogy tegnap áttekintette a bevándorlással kapcsolatos helyzetet a kormány, és arra jutott, hogy a bevándorlás szervező különböző összejöveteleket, szervezeteket, transzparensebbé, átláthatóbbá kell tenni, hogy mindenki pontosan tudja, hogy mit csinálnak, miből végzik ezt a tevékenységet, hogy ez ellenőrizhető és elszámoltatható legyen - mondta el Lázár János.

A menekülteket is segítő Amnesty International magyarországi vezetője gumicsontnak tartja a kormány törvénytervezeteit. Iván Júlia a Hír TV-nek azt mondta: a jogszabály-csomag több pontja is értelmezhetetlen, ezért több civil szervezettel együtt közös fellépésre készülnek.

Az egész megint arra jó, hogy a civil szervezetek között és az állampolgárok között bizonytalanságot és akár félelmet keltsen, hogy gyanús legyen olyan szervezetekkel dolgozni, akik külföldről is kapnak projektalapú vagy más jellegű támogatást, miközben ennek egyébként a magyar társadalom látja majd a kárát. megint nem arról beszélünk, hogy milyen fontos feladata van ezeknek a civil szervezeteknek, megint egy ilyen kormányzati gumicsontot dobtak be, és sajnos ezzel kell foglalkoznunk - mondta Iván Júlia.

A kormányzati törvényjavaslatokról a parlament leghamarabb februárban tárgyalhat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!