2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Vezércikk 04:00

Iván Júlia: Értelmezhetetlen a törvénycsomag

Hír TV

2018. január 18., csütörtök 15:25, frissítve: csütörtök 16:17

Már olvasható a kormány honlapján a szerdán elfogadott, újabb bevándorlásellenes törvénycsomag – a jogszabály adatszolgáltatásra kötelezné és megadóztatná azokat a civil szervezeteket, amelyek a kabinet szerint segítik az illegális bevándorlást, ha több pénzt kapnak külföldről, mint belföldről.

A csomag részeként bevezetnék az idegenrendészeti távoltartás intézményét, így magánszemélyeket is kitilthatnának az országból.

Azután dolgozták ki a tervezetet, hogy kiderült: a Fidesz-kormány titokban önként túlteljesítette az uniós kvótatervet, miközben tízmilliárdokat szórt el bevándorlásellenes kampányokra kormányközeli cégeknél.

Kormányzati gumicsontnak tartja a törvénytervezetet az Amnesty International magyarországi ideiglenes igazgatója. Iván Júlia a Hír TV-nek azt mondta: a jogszabálycsomag számos rendelkezése értelmezhetetlen. Hozzátette: több civil szervezettel együtt közös fellépésre készülnek.

Az egész megint arra jó, hogy a civil szervezetek és az állampolgárok között bizonytalanságot és akár félelmet keltsen, hogy gyanús legyen olyan szervezetekkel dolgozni, amelyek külföldről is kapnak projektalapú vagy más jellegű támogatást, miközben ennek egyébként a magyar társadalom látja majd a kárát. Megint nem arról beszélünk, hogy milyen fontos feladatuk van a civil szervezeteknek. Megint egy kormányzati gumicsontot dobtak be, és sajnos azzal kell foglalkoznunk – vélekedett Iván Júlia.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!