2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gyümölcsöt vittek a határzárat építő munkásoknak

2015. augusztus 11., kedd 17:20, frissítve: kedd 18:05

Gyümölcsöket vittek a helyi gazdák a Mórahalom környékén épülő kerítésen dolgozó munkásoknak. Az elsődleges határzár mögé már több helyen megkezdték a második védmű építését is.

Folyamatosan dolgoznak a katonák és a közmunkások a műszaki határzár építésén a Mórahalom melletti határszakaszon. Itt már a drótakadály mögött megkezdődött a több méter magas kerítés építése is. A Csongrád megyei szerb–magyar határszakaszon 12-13 helyszínen csaknem kétszázan dolgoznak majd egyszerre.

A környékbeli termelők gyümölcsöket hoztak a munkában résztvevőknek. „Én örülök neki, hogy ez a felajánlás megérkezett, és megtisztelve érezzük magunkat, hogy megbecsülik a munkánkat, illetve azoknak a munkáját, hiszen nemcsak a magyar katonák dolgoznak a határon, akik ilyen nehéz körülmények között – mint amit most is látunk – teljesítik a feladatukat” – mondta a határzár építésének felelős parancsnoka, Bátor Ferenc.

A termelők ezer kilogramm görögdinnyét, kétszáz kiló körtét, kétszáz kiló almát, és száz kilogramm nektarint ajánlottak fel. „A folytatásról annyit, hogy nagyon büszke vagyok rá, és elmondhatom azt, hogy több mint tizenöt településből jött felajánlás termelők részéről, hogy szintén bekapcsolódnának ebbe a programba, és hogy szinte követelik azt, hogy amíg a kerítés fel nem épül, addig valahogy ők is részt tudjanak vállalni ebből a munkából” – mondta a Vitaricum Kft. tulajdonosa, Acsay Lajos.

Az egyik termelő, akinek alig 800 méterre van a földje a határtól, burgonyát hoz majd a katonáknak és a közmunkásoknak. „Én azt gondolom, hogy ez példaértékű, hogy a gazdák egy szóra mozdultak, mert fontosnak tartják, ha ők nem is ott élnek, ahol ez történik, de aki itt él, az a saját bőrén érzi, és mint ahogy mondtam, nekünk nagyon fontos, hogy tényleg történjen valami. S talán a tiszteletünket vagy talán a hálánkat fejezzük ki ezzel a kis adakozással” – mondta egy mórahalmi őstermelő, Varga Ferenc.

Csongrád megyében a hét végéig húzzák fel a drótakadályt. A határzár első vonala 70 km hosszan Ásotthalomtól Tiszaszigetig ér majd, melyet folyamatos járőrözéssel ellenőriznek majd a rendőrök.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!