2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gyárfást kiengedték, de nyomkövetőt kap

Hír TV

2018. április 20., péntek 12:53, frissítve: péntek 20:00

Nyomkövetővel ellenőrzött lakhely-elhagyási tilalmat rendelt el a bíróság a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként meggyanúsított Gyárfás Tamás ellen. Az intézkedés egy hónapra szól.

A milliárdos vállalkozó, az úszószövetség volt elnöke, a nemzetközi úszószövetség alelnöke érkezett a Budai Központi Kerületi Bíróságra. Gyárfás Tamást kedd délután fogták el a készenléti rendőrség emberei.

Fenyő János vállalkozóval 24 golyóval végeztek, a Margit körút sarkán. A gyilkosságért tavaly jogerősen is életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Jozef Rohác szlovák bérgyilkost,, a felbujtók azonban a mai napig nincsenek meg. A rendőrség szerint most ennek a kérdésnek is pont kerülhet a végére, a megalapozott gyanú szerint ugyanis Gyárfás Tamás bízta meg Portik Tamást, a gyilkossággal, és Portik bérelte fel Jozef Rohácot. A gyanúsítást az ügyészség is megalapozottnak találta, és házi őrizetet indítványoztak Gyárfás Tamással szemben, ám a bíróság úgy döntött, hogy csak lakhelyelhagyási tilalmat rendelnek el.

 

A védelem és az ügyészség is fellebbezett a döntés ellen. A végzés után az üzletember szűkszavú volt, és tagadta, hogy bármi köze lenne a gyilkossághoz.

„Semmi közöm az egészhez, tehát úgy látom magam, hogy áldozata vagyok ennek a szörnyűségnek és soha még a gondolata sem merült fel bennem, hogy nem Fenyő János, bárki ellen én erőszakosan lépjek fel vagy bárkit erre késztessek” – jelentette ki Gyárfás Tamás.

 

Egy hangfelvételen – erről a Riasztás is beszámolt – Portik Tamás és Gyárfás Tamás beszélgetnek egymással, a tartalmáról azonban sem Gyárfás sem az ügyvédje nem akartak beszélni. Hogy ezen kívül milyen bizonyítékai vannak a rendőrségnek, azt nem tudni, de a védelem szerint ez egy manipulált felvétel, ami nem bizonyító erejű.

„Ebből a több tízezer oldalból semmit nem ismerhettünk meg. Ennek megfelelően a bíróság semmiféle bizonyítékot nem tárt elénk. Tehát az elhangzott kérdésre azt kell mondanom, hogy ezen az állítólagos, összevágott, és hevenyészett és az egész hangfelvételen kívül semmiféle bizonyítékról nem tudunk” – így Bánáti János ügyvéd.

Gyárfás Tamás azt állítja, hogy korábban zsarolni próbálták a hangfelvétellel.

„Megkaptam a borítékot, kivettem a levélszekrényből és bevittem a rendőrségre, tehát nem jutottunk el odáig, hogy bárki feltételt szabjon” – így Gyárfás. 

A nyomozók eközben bűnpártolással gyanúsítottak meg egy korábbi főügyészt az ügyben. A vádhatóság szerint Gyárfás Tamás elsőként Ihász Sándorhoz ment a hangfelvétel leiratával, hogy a tanácsát kérje.

„A leirat olyan új bizonyítékokat tartalmazott, amelyekből fel kellett ismernie, hogy ez alapján az emberölés felbujtói, felbujtója azonosíthatók, ezen személy, személyek, büntetőjogi felelősségre vonhatók. Ő ennek ellenére, bár törvényi kötelessége lett volna, az ügyészi kötelességének nem tett eleget, ezeket a bizonyítékokat a nyomozóhatóság részére nem adta át, hanem azokat a hivatali helyiségében tárolta” – tájékoztatott a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivő-helyettese.

A leiratokat a nyomozók megtalálták az Ihásznál tartott házkutatás során. A volt főügyész panasszal élt a gyanúsítás ellen, és a továbbiakban szabadlábon védekezik.

 

 

Élő bejelentkezés a törvényszékről 12 órakor:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!