2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Gyanús építkezés a fideszes képviselő családjában

Hír TV

2018. február 23., péntek 19:20, frissítve: péntek 20:06

Indokolatlannak tartja Nógrád megye egyik fideszes képviselőjelöltjének és családjának gyarapodását jobbikos kihívója. A Becsó család 2016-ban épített egy ingatlant – épp akkor, amikor a szomszédjukban uniós pályázati pénzből egy wellness-szállót is felhúztak. Becsó Károly, aki testvérét, Becsó Zsoltot váltaná az Országgyűlésben, tagadja, hogy szabálytalanul építették volna fel az ingatlant.

Páratlan a kilátás a hollókői Castellum Hotelből: egy 24 nm-es szoba egy éjszakára 29 ezer forint két fő részére. Az 55 szobás wellness-szállodát csaknem 1,2 milliárd forintért építette egy hollókői beruházásokon taroló cég. A szálloda mellett pedig egy kétszintes ingatlan van, ami a Nógrád megye erős emberének tartott, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje, Becsó Károly cége tulajdonában van.

Az Átlátszó.hu információi szerint családi ház, amelyet két éve épp akkor építettek, amikor a wellness-szállót is, a munkások átjártak egymáshoz, és amikor a szálló építését egy-egy nap befejezték, akkor letették a munkát a háznál is.

Becsó Károly tagadja, hogy családi házat építettek volna, mint ahogy azt is, hogy a szálloda és a másik ház építése között lenne összefüggés.

Teljesen transzparensen és jogszerű volt a pályázat igénybevétele és az építés és a működtetés is – szögezte le Becsó Károly.

Az ingatlanon 34,6 millió forint jelzálog van. Becsó szerint az építkezést banki hitelből, valamint uniós forrásból finanszírozták.

Becsó Károly jobbikos kihívója szerint azonban indokolatlan a fideszes képviselőjelölt családjának gyarapodása. Elődje és testvére, Becsó Zsolt ugyanis szerinte ezenkívül nem sok eredményt tud felmutatni.

Szegény megyéről beszélünk, itt minden fejlesztést megbecsülünk, mert tényleg nagyon fontos lenne, hogy fejlődjön a megye, na, ehhez képest Becsó Zsolt most a 21-es út négysávosításán kívül nem igazán tud felmutatni semmi olyant, ami a megye gazdasági fejlődését elősegítette volna – mondta el Cseresznyés István jobbikos képviselőjelölt.

A ház miatt korábban az Együtt az európai csalásellenes hivatalhoz, az OLAF-hoz fordult. Becsó Károly testvére, Becsó Zsolt neve pedig a trafikbotrányban is előkerült: a tanácsadója Salgótarjánban és környékén húsz dohánybolt üzemeltetését is elnyerte.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!