2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gulyás Mártonék lefújták a hétfői tüntetést

Hír TV

2017. október 22., vasárnap 15:09, frissítve: vasárnap 19:28

A Fidesz egykori szlogenjét fogalmazta újra a Közös Ország Mozgalom a nemzeti ünnepre időzített tüntetésre készülve. „A jövő október 23-án kezdődik” plakátokkal rakták tele a budapesti Fidesz-irodákat szombatra virradóra. Vasárnap délután viszont a mozgalom vezetője már le is mondta a rendezvényt, az időjárásra hivatkozva.

„40 és 50 kilométer per óra közötti széllel, záporral és 9-10 fok közötti átlaghőmérséklettel lehet számolni a délután folyamán, ezért a Közös Ország Mozgalom tagjai más tüntetésszervezőkkel egyeztetve arra a döntésre jutott, hogy nem teszi ki a rendezvény biztonságát annak, hogy bárkiben bármiféle kár keletkezhessen, vagy esetlegesen el se jöjjön a rendezvényre, mert nem tud az időjárás viszontagságok miatt. Ezért, sajnálatos módon, a holnapra tervezett demonstrációt, a Kossuth téren lett volna, sajnálatos módon le kell fújnunk” – közölte Gulyás Márton.

Gulyás Márton azt is elmondta: mivel a hatalom elutasította az ellenzék választásitörvény-javaslatát a jövőben erőszakmentes ellenállásba kezdenek. Azt ígérte, ennek részleteit hétfőn este Hír TV Egyenesen című műsorában árulja el.

„Tombol az őrület”

Az Eötvös Károly Intézet szervezésében közben arról beszélgettek, hogyan állítható vissza Magyarországon a köztársaság. Majtényi László mélypontnak tartja, hogy a kormány nemcsak általánosságokban hazudik a nemzeti konzultációban, hanem konkrét civil szervezeteket nevez meg a gyűlölet tárgyaként. „Tombol az őrület. Tehát minden szinten a hülyeség árad, erre nincs már szó, és ez részben vicces, részben ijesztő és rémisztő. Egy kulturális romlás közepén vagyunk” – fogalmazott.

Az LMP korábbi képviselője arról beszélt: az, hogy a kormány orosz érdekeknek megfelelően hoz döntést, komoly kockázatot rejt magában. „Az Oroszországhoz való közeledés olyan nemzetbiztonsági kockázatot rejt, ami túlmutat az én vagy Gulyás Márton- vagy Schilling Árpád-féle nemzetbiztonsági kockázaton” – emelte ki Vágó Gábor politikai aktivista. 

A rendezvény záró kerekasztal-beszélgetésén a résztvevők arra is kitértek, hogy egyelőre megtippelni se lehet, milyen propagandát folytat majd a kormány, ha az emberek még inkább ráunnak a folyamatos „sorosozásra”.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!