2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gulyás Gergely megmagyarázta a túlárazást

Hír TV

2018. június 5., kedd 16:08

Hibás a magyar forráselosztást lehúzó újabb uniós jelentés – a kancelláriaminiszter szerint ugyanis nem veszik számításba az építőipari drágulást. Gulyás Gergely szerint ez a jelenség okozta, hogy a tervezett költségeket jóval meghaladta a végleges összeg. A tárcavezető azt is bírálta, hogy az Unió által titkossá minősített jelentések rendre kiszivárognak.

A 24.hu szellőztette meg, hogy az Európai Bizottság 100-150 milliárd forintra büntetné Magyarországot az uniós pénzek átláthatatlan elosztása miatt.

„A korábban tervezett árak, illetve a kivitelezési árak közötti különbség 10-15 százalékos eltérést mutat, de miután mindannyian itt élünk Magyarországon, ezért mindannyian tudjuk, hogy az építőiparban ennél nagyobb, 20-25 százalékos áremelkedés ment végbe az elmúlt 3 évben. Ezt a megállapítást bárki megteheti, de ez nem tartalmaz semmiféle szabálytalanságot, sőt, nagyobb volt az építőiparbeli növekedés – a piacon, tehát ahol az állam nem vesz részt beruházóként azokban az ügyletekben is nagyobb volt az építőiparbeli áremelkedés – mint amit itt a terhünkre ír az Európai Bizottság” – fejtette ki a miniszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!