2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Gőgös: Három-négy helyen van vitánk

Hír TV

2017. december 16., szombat 10:03, frissítve: szombat 11:34

Az MSZP elnökhelyettese szerint a DK-val is közelednek a megállapodás felé.

Az MSZP bízik abban, hogy akár az utolsó pillanatban, jövő februárban meg tudnak állapodni az ellenzéki pártok a közös listaállításban – mondta Newsroom című műsorunkban Gőgös Zoltán. Az MSZP elnökhelyettese szerint a DK-val már arról folynak a tárgyalások, hogy jelöltjeiket közösen indítsák, de koordináltan.

– Kormányváltást akarunk. Aki nem akar közös listát, az nem akar kormányváltást, mert a választók nem fogják érteni, hogy miért harcolunk egymás ellen bizonyos körzetekben. Azt aztán végképp nem, hogy 40 körzetben miért harcolunk, amikor 27 is elég lenne. Erről beszéltem, hogy ilyenkor az a gyanú, hogy a pártfinanszírozás az oka egy ilyen ajánlatnak. Sürgősen el kéne felejteni és megpróbálni megegyezni. Nem lehet négy listát koordinálni, sőt ötöt.

– Mi van az egyéni körzetekkel, közös lista lesz, nem lesz?

– De az egyéni körzetek miatt is kellene a közös lista, mert különben koordinációban kénytelenek lennénk, amit mondtam, mert ilyen a választójogi rendszer.

– Egyeztetnek a DK-val, és nem halljuk, hogy megállapodtak volna.

– Három-négy helyen van vitánk, most már inkább abban, hogy mi továbbra is azt gondoljuk, hogy akiben megegyezünk, az közös jelölt legyen, és ne koordinált. Most már inkább ezen a részén van a vita, és nem azon, hogy hol ki induljon.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!