2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Molnár Gyula az MSZP új elnöke

2016. június 25., szombat 21:14, frissítve: vasárnap 10:31

Gyurcsány Ferenchez hasonlóan nyilatkozott az MSZP új elnöke. Molnár Gyula is elvárja a kvótaellenes népszavazás leállítását. Tóbiás József a frakcióvezetéstől is elköszönhet. Botka László nagyobbat bukott nála, a szegedi polgármester, akiben egyesek évek óta Orbán Viktor baloldali kihívóját látják, nagyon simán kapott ki Hiller Istvántól a választmányi elnöki székért folytatott vetélkedésben.

Az utolsó pillanatig kampányoltak a fiatalabb generációhoz tartozó Harangozó Tamás hívei. „Itt ma mind a négy jelölt föltette az életét erre a posztra, ugyanis semmilyen más tisztségre nem jelöltette magát” – mondta még a nap elején Harangozó Tamás.

Az MSZP-t 2014 óta irányító Tóbiás Józsefnek a régi motorosok közül is akadtak kihívói. Egyikük Szanyi Tibor volt, aki az utóbbi években az Európai Unió törvényhozásában politizál.

A siker végül a másik nagy öregé, Molnár Gyuláé lett, aki 2010 óta kiszorult az MSZP első vonalából. A szavazás második körében nyert Tóbiás Józseffel szemben.

„Arra adtak nekünk felhatalmazást, hogy nyerjük meg a 2018-as választást. A következő két esztendőben mind a szervezeti lépésekben, mind pedig a kommunikációs ügyekben, a tartalmi ügyekben egy célt fogunk szolgálni. Ez pedig az, hogy felkészüljünk a 2018-as választásra, tudjunk váltópárt lenni, szerezzük vissza a hitelességünket, ami talán az elmúlt időben elveszett, és váltsuk le ezt a kormányt” – jelentette ki a kongresszuson tartott sajtótájékoztatón Molnár Gyula.

Rendkívüli sajtótájékoztató a témában:

Molnár Gyula Hiller Istvánnal közösen határozhatja meg az MSZP politikáját a 2018-as választásokig. A korábbi pártelnök Botka László alól húzta ki a választmányi elnöki széket.

„Én Szeged polgármestere vagyok, és továbbra is Szeged polgármesteri tisztsége a legfontosabb, amit be szeretnék tölteni, hiszen a választópolgárok négy egymást követő választáson engem választottak meg, de természetesen, amennyiben erre az új pártvezetés igényt tart, a jövőben is szeretném segíteni azt a munkát, hogy 2018-ban az Orbán-rendszert le tudjuk váltani” – hangsúlyozta Botka László távozó választmányi elnök.

Botka Lászlónak nem volt elég az újrázáshoz, hogy a hírek szerint meglebegtette a küldötteknek, hogy ha őt választják, akkor igent mond majd a miniszterelnök-jelöltségre. Vele együtt távozik az MSZP vezetéséből Tóbiás József is.

„Arról a holtpontról, ahol nagyon sokan leírták az MSZP-t, kimozdítottuk, és nemcsak a politikai, hanem a társadalmi térben is alternatívává tudtuk emelni a Magyar Szocialista Pártot” – emlékeztetett Tóbiás József távozó elnök. A szocialista párt elnökhelyettese Gőgös Zoltán maradt.

Közleményben reagált a Fidesz a szocialista vezetőcserére. A kormánypárt szerint mindegy, hogy ki vezeti az MSZP-t, ugyanúgy kiállnak majd a migránsok kényszerbetelepítése mellett, ahogy eddig.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!