2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Fradi: Nem lehetett felkészülni a szervezett támadásra

Hír TV

2017. november 10., péntek 11:22, frissítve: péntek 15:30

Az operatív igazgató bejelentette: akiket beazonosítottak, azokat örökre kitiltották a balhézók közül.

Bemutatta a Ferencváros azokat a videofelvételeket, amelyeken a Debrecen elleni meccsen történt balhé részletei láthatóak. A rendőrség kérésére a sajtótájékoztatón azonban nem lehetett kép- és hangfelvételt készíteni az Index és a Magyar Nemzet beszámolója szerint.

A bemutatott anyagokban látható, hogy negyven-ötven csuklyás támadott rá a Bonyha néven ismert vezérszurkolóra. Egy másik videorészleten az látszott, hogy a büfé előtt társával várakozó Bonyhának mindkét kezében kés van, de csak fenyegette vele a támadókat. Nem sokkal később maszkosok megtámadták Bonyhát és társát. Utóbbit ketten-hárman ütlegelték, miközben Bonyha a lépcső felé tartott. Ott dobták meg egy kukával, ahogy az már látható volt több korábbi felvételen, majd megrugdosták a földre kerülő férfit.

A Magyar Nemzethez eljutott egy felvétel a balhéról:

A sajtótájékoztatón Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója közölte, szervezett támadás, köztörvényes bűncselekmény történt. Akiket sikerül beazonosítani, azok a Ferencváros egyetlen sporteseményét sem látogathatják. Eddig 11 főt azonosítottak be 100 százalékos biztonsággal.

Felkészületlenül érte a klubot

Nyíri szerint egy ilyen incidensre egyetlen sportegyesület sem tudott volna felkészülni. Egyelőre nem tudják, hogy került be a kés a stadionba, akár egy bankkártyának álcázott kést is bevihettek, amit nehéz megtalálni.

Az Index beszámolója szerint a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a visszatérő szurkolókkal a klub megállapodott arról az előzetes tárgyalásokon, hogy a vénaszkennert eddig is vállaló szurkolóknak nem eshet bántódása.

Távol voltak a biztonságiak

Kiderült az is, hogy a szombati meccsen a biztonsági szolgálat csak vagyonőrökkel volt jelen a helyszínen, erről a klubvezetés megegyezett a szurkolói csoportokkal.

A korábbi meccseken alkalmazott, kríziskezelő egység ezért nem volt a B-lelátónál. A visszatérő ultrák korábban azzal érveltek, hogy ennek az egységnek a jelenléte hergelné a szurkolókat. A kríziskezelő egység egy percnyire volt az esettől, de ezentúl majd közelebb viszik őket – hangzott el.

A biztonsági szolgálat vezetője, Baranyai Imre azt mondta, nem gondolták, hogy ilyesmi történik a szünetben. Azért nem vitte oda az egységét, mert akkor felrúgták volna a visszatérő szurkolókkal kötött megállapodást, de állította, egy kolléga azonnal rohant hozzájuk a hírrel, amikor kitört a balhé. Ha a lelátón történik hasonló, akkor gyorsabban tudtak volna reagálni szerinte, és a biztonsági szolgálat nem hibázott nagyot.

Bonyha nem a rendes bejáraton jutott be a stadionba, hanem az úgynevezett problémamegoldó kapun. Nyíri azt mondta, Bonyha azért választotta ezt a bejáratot, mert egy sportsérülés miatt bekötött kezével nem tudott bemenni a rendes kapun.

Mindennek ellenére bizakodnak

Az incidens két súlyos sérültje már elhagyta a kórházat. Nyíri azt mondta, nem ismerték Bonyha előéletét, nem is volt tisztük vizsgálni. Az operatív igazgató úgy vélte, bevált az a megállapodás, amit Kubatov Gábor Fradi-elnök kötött a szurkolókkal. Szorosan együttműködtek, és a napokban is találkoztak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!