2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Forráselvonással teremtene forrást a fideszes többségű közgyűlés

Hír TV

2018. április 24., kedd 22:17, frissítve: kedd 22:58

Egymilliárd forintot meghaladó út és járdafelújítási programot szavazna meg a fideszes többségű hódmezővásárhelyi közgyűlés. A programra többek között a városüzemeltetéstől, iskolafelújítástól és a közművelődéstől vonnának el forrásokat. Márki-Zay Péter polgármester szerint a fideszes indítvány előkészítetlen és csődközeli helyzetbe sodorja a települést.

– A februári költségvetésben miért nem szerepelt ez a program egyáltalán?
– Tisztelt polgármester úr, tisztelt közgyűlés, vártam ezt a kérdés. Vártam ezt a kérdést. Egészen egyszerűen olcsó kampányfogás lett volna – reagált Hegedűs Zoltán, Márki-Zay Péter kérdésére.

A február 25-i polgármester-választás előtt még nem volt tervben, most 48 utcát és 21 járdát szeretne felújítani 1 milliárd 160 millió forintból a Fidesz-KDNP a Járható Vásárhely programban.

„Vitán felül áll, hogy ezeknek az utaknak, járdáknak a felújítása tovább nem halasztható. És ezeket, amennyiben lehetőség van a városban – márpedig az előterjesztésből látszik, hogy lehetősége van a városnak erre – meg kell valósítani még ebben az esztendőben” – indokolt Hegedűs Zoltán, a helyi Fidesz frakcióvezetője.

Márki-Zay Péter támogatja a fejlesztést, de szerinte több bizonytalanság is van a költségvetés bevételi oldalán, ezért a program ilyen formában veszélyezteti Hódmezővárhely működését.

„Ez egy nagyon szimpatikus terv. Hanem hogyha nincs valahonnan pénz, és máshonnan javasolnak elvenni, akkor ezt hogyan lehet kezelni. Az, hogy csődbe visszük a várost, az nyilvánvalóan nem megoldás. Legalább ketten felelünk a gazdálkodásért, a pénzügyi bizottság elnök urával együtt jómagam. Az természetes, hogy mindent meg fogunk tenni, amit irányként Önök kijelölnek. A kérdés az, hogy a nincsből hogyan lehet megvalósítani ezt a tervet.” – mondta a polgármester.

A közgyűlésen Hegedűs Zoltán többször is azt hangoztatta, hogy átgondolt programot szeretnének megszavazni. Ugyanakkor polgármesteri jogkörével élve Márki-Zay Péter 15 napra elhalasztotta a szavazást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!