2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 15:00

Fodor stílusosan pihente ki a belviszály okozta fáradalmakat

Hír TV

2018. május 23., szerda 12:52, frissítve: szerda 13:32

Noha a szocialista pártban kisebb háború tört ki miatta, Fodor Gábor a Kempinski Palace Portorozban töltötte a hosszú hétvégét. Ebben a szállodában 100 ezer forinttól indul egy éjszaka szobánként.

A múlthéten derült ki, hogy az MSZP elnöke évi 60 millió forinttal segíti Fodor Gábor pártját. A Zoom.hu úgy tudja: a szocialisták leköszönő elnöke, Molnár Gyula még a választások előtt kötött külön alkut a Liberálisokkal - az elnökséget megkerülve. A portál azt írta: a párton belül többen azt fontolgatják, hogy jogi úton teszik semmissé a támogatást.

A 24.hu által megszerzett dokumentum alapján a tiltott pártfinanszírozás is felmerülhet az MSZP, a Liberálisok és a Párbeszéd megállapodása miatt. Bemutatott szerződés szerint tényleg azt ígérték a liberálisoknak, hogy az szocialisták és szövetségesük állami támogatásából pénzt utalnak nekik a 4 éves ciklusban – a portál úgy számol, összesen évi 27 millió forintról lehetett szó. A dokumentumot egyébként nem csak Molnár Gyula és Fodor Gábor, de Karácsony Gergely is aláírta.

Nem felejthetjük el azonban azt sem, hogy:

Jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet vagyoni hozzájárulást nem adhat, a párt jogi személytől, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezettől vagyoni hozzájárulást nem fogadhat el.

Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető egyébként elismerte, hogy korábban létrejött egy megállapodás, ami pénzügyi kötelezettséget rótt volna az MSZP-re, de Molnár Gyulának nem volt felhatalmazása ilyen egyezség megkötésére. Sőt az Inforádióban azt nyilatkozta, az MSZP központi pénzügyi ellenőrző bizottsága és a fegyelmi tanácsa meg fogja tenni a szükséges lépéseket a történtek miatt.

Magyarul a szocialisták várhatóan nem fognak fizetni Fodoréknak

Az MSZP–P listáról bejutó, de a Liberálisoknál politizáló Bősz Anett nem ül be ötödiknek a Párbeszéd-frakcióba, ami így megszűnhet. Ezzel 135 milliós támogatástól és további politikai előnyöktől eshet el a párt. Sajtóhírek szerint a velük szövetséges MSZP előző elnöke évi 60 millió forintot ígért a Liberálisoknak, de ezt a szocialisták új vezetése úgy tűnik nem teljesíti. Bősz Anett most hivatalosan nem emiatt lépett ki, hanem mert „nem látta biztosítottnak a liberális értékek képviseletét”. (Korábbi)

A Liberálisok elnöke konkrét összegről tegnap ugyan nem beszélt Kálmán Olga műsorában, csak azt ismételte meg, hogy a szocialisták 4 éves költségvetéséből 5 százalékot kaptak volna. Ez egyébként 60 millió nagyságrendileg, tehát stimmel a matek.

Feszültség az tehát van.

Ezt pihenhette ki Szlovéniában, a Kempinski Palace Portorozban egy hölgyismerősével a politikus a Blikk szerint. Ebben a hotelben a legolcsóbb szoba százezer forint egy éjszakára. A liberális párt szerint Fodor saját pénzéből fizette a szlovéniai kiruccanást, az pedig szerintük magánügy, hogy kivel ment, mivel köztudomású, hogy feleségével, a miniszteri biztos Czeizel Barbarával nem élnek együtt.

Fotó: Blikk

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!