2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Financial Times: A kommunizmus jelei figyelhetők meg Magyarországon

Hír TV

2018. március 21., szerda 07:59, frissítve: szerda 08:32

A kommunizmusra emlékeztető jelekkel találkozott Magyarországon a Financial Times újságírója. Nemzetközi lapszemle.

A kommunizmusra emlékeztető jelekkel találkozott Magyarországon a Financial Times újságírója. A szerző elmondása szerint bár Budapest a rendszerváltás óta külsőségeiben sokat fejlődött, a magyar fővárosban élő barátaitól egyre gyakrabban hall a korrupciós ügyekről, az egyre cinikusabb és zártabb társadalomról, a sajtó, a civil és a kulturális intézmények üldözéséről vagy igába hajtásáról – néhányan pedig egyenesen a kommunizmus visszatéréséről beszéltek neki, és arról, hogy újra eljött a kettős beszéd és a sorok között olvasás ideje.

Orbán Viktor bevándorlóellenességéről cikkez a Sputnik orosz kormányközeli hírügynökség. Az írás rámutat: a magyar miniszterelnök március 19-én Tiszaújvárosban gyakorlatilag megismételte pár nappal korábbi ünnepi beszédét, hangsúlyozva, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország. A szerző azzal zárja a gondolatait, hogy 2015-ben annak ellenére vonult át több tízezer migráns Magyarországon, hogy az egyébként nem számít népszerű célpontnak a bevándorlók körében.

Magyarország nem fogja tudni akadályozni a NATO–ukrán kétoldalú kapcsolatokat – szögezte le a kijevi külügyminisztérium az Interfax ukrán hírügynökség tájékoztatása szerint. A beszámoló alapján a külügyi szóvivő azt mondta: balszerencsés, hogy a magyar kormánynak a kampányretorika fontosabb lett, mint a magyar–ukrán kapcsolatok pozitív elemei. Hozzátette: a magyar vezetés részéről tudatos politikai manipulációról, a valóság elferdítéséről van szó.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!