2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Fideszes földlopás? Ötezer forintért három hektár föld

2016. március 17., csütörtök 13:20

Ötezer forintért vett meg három hektár földet a felsőrajki önkormányzattól Vigh László, a Fidesz országgyűlési képviselője – írja az Origo.

A terület korábban a politikusé volt, de polgármestersége idején mindössze száz forintért adta el a településnek azért, hogy az ott található szeméttelepet uniós forrásból kármentesíthessék.

Az Együtt szerint a fideszes politikus gyakorlatilag uniós pénzből tisztíttatta meg saját földjét, s emiatt a párt feljelentést tesz. „Az Együtt álláspontja szerint egy újabb fideszes földlopásra került sor, amelyben ráadásul európai uniós adófizetői pénzt is felhasznált Víg László fideszes politikus. Teljesen egyértelmű, hogy ez színlelt szerződés és csalás, amelyben valójában közvagyonból, uniós pénzből személyes vagyonosodás, személyes gyarapodás jött létre. Természetesen feljelentést teszünk, mert az Együtt korrupcióellenes küzdelmének része, hogy minden ilyen ügyben megpróbálunk rendőrséghez fordulni. Tűrhetetlen, amit ebben az ügyben, immár sokadik alkalommal Szekszárd és Mezőhegyes után, a fideszesek elkövettek a földpályázatokkal” – fogalmazott Szigetvári Viktor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!