2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Fidesz-szóvivő: Balognak köszönhető a hospice további működése

Hír TV

2017. november 5., vasárnap 12:54, frissítve: vasárnap 18:06

Nem tekinti negatívumnak a Fidesz szóvivője, hogy csak a közvélemény nyomására kapta meg a működéséhez szükséges forrást a Magyar Hospice Alapítvány.

A szervezet szerdán közölte, hogy pénzhiány miatt heteken belül bezárhatják az ország egyetlen, gyógyíthatatlan felnőttbetegeket ápoló hospice-házát. Tegnap a humánminiszter azt ígérte, hogy megkapják a hiányzó összeget. Puskás Imre ma azt mondta: a kormány eseti jelleggel támogatja az intézményt.

„Erre a miniszter nagyon gyorsan reagált. Mégpedig egy olyan módon, hogy az alapítvány működése ennek a segítségnek köszönhetően a jövőben sem lesz kérdéses. Tehát ilyen értelemben ezt én nem egy kedvezőtlen, negatív történetnek tudom értelmezni, hanem éppen annak, hogy az alapítvány, aminek eddig is támogatta a kormány a működését, most egy jelentősebb támogatásra szorult annak érdekében, hogy ezt a tevékenységet fenn tudja tartani. És ezt a nagyobb támogatást is a kormány most egy ilyen ad hoc jelleggel támogatni tudja és kívánja” – nyilatkozta a szóvivő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!