2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Ferencvárosban is osztogatták az akciós lakásokat

2016. december 15., csütörtök 07:30, frissítve: kedd 16:07

Nemcsak a budai Várban, hanem Ferencvárosban is akciósan juthatnak lakáshoz a fideszes képviselők. Előbbiek osztogatási jogát elvenné az egyik ellenzéki képviselő.

A Magyar Nemzet számol be arról, hogy a valós piaci árak töredékéért szereztek önkormányzati ingatlant a kormánypárti politikusok. A lap úgy tudja: a polgármester hozzájárulásával nemcsak jó áron bérelnek felújított lakást, de az egyik volt képviselő például tízmillió forint alatt vett meg egy majdnem húszmilliós ingatlant.

Bácskai János polgármester a Magyar Nemzetnek kijelentette: az ingatlanbérlések és az értékesítések is szabályosak voltak, visszaélés nem történt.

A városrehabilitáció keretében vannak olyan szegény családok, akiknek a lakása, az ázik, penészesedik, csótányok lepik el és felettébb így aggályos az, hogy önkormányzati képviselők viszont egy méltányos bér mellett, felújított lakásokban élnek

Elvenné a budavári bérlakások osztogatásának jogát a polgármestertől az egyik ellenzéki önkormányzati képviselő. A Párbeszéd színeiben politizáló V. Naszályi Márta azt javasolja, hogy a nyertesekkel a képviselő-testület kösse meg a jövőben a szerződést – mégpedig ingatlanszakértői értékbecslés alapján.

A sajtó a közelmúltban tárta fel, hogy Budapest I. kerületében is lehet politikai alapon önkormányzati bérlakáshoz jutni. A kiválasztottak a piaci árnál jóval kevesebbet fizetnek az ingatlanokért.

Hová tűnt?

Közben még mindig nincs meg az adásvételi szerződése annak a lakásnak, amely 2011-ben került az V. kerületi önkormányzattól Rogán Antal bizalmasának, Kertész Balázs ügyvédnek a cégéhez. A belváros jegyzője a hírtévének azt mondta, az Aulich utca 3. szám alatti ingatlan papírjait az aljegyző már bekérte a földhivataltól. Az Index korábban, ez előtt az ingatan előtt készített Rogán Antalról, Kertész Balázsról és Habony Árpádról videót.

– Aljegyző urat kérdezzék meg, legyenek szívesek, mert ő foglalkozik ezzel, én úgy tudom, mi megkértük, amit meg kellet.
– De hogy veszhet el egy ilyen irat?
– Én mikor átvettem ezt, a nyilvántartásban benne van, én 2013 óta vagyok jegyző, ez azt hiszem, ez egy 2011-es adásvétel, már az átadásiban nem találtuk meg. Nem tudom, hogy hol van.

(Sélley Zoltán, a Belváros jegyzője)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!