2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 11:00

Felrakták a migráns- és a rezsilemezt, hogy újra lejátsszák

2017. február 16., csütörtök 12:27, frissítve: csütörtök 12:52

Orbán Viktor miniszterelnök helyzetértékelőjével nyitott a Fidesz–KDNP-frakcióülés, amelyet Visegrádon tartanak. A kormányfő az évértékelőben elhangzottakat ismételte meg: rezsicsökkentés, munkahelyteremtés, migránsválság. Mindezek mellett fordulat jöhet a civilek ellen indított háborúban is a következő három napban.

Orbán Viktor miniszterelnök helyzetértékelőjével nyitott a Fidesz–KDNP-frakcióülés, amelyet Visegrádon tartanak. A kormányfő megismételte az évértékelőjén elhangzottakat, a legfontosabb feladatok a rezsicsökkentés és a munkahelyek megvédése, valamint a migrációs helyzet kezelése.

Nagyjából ezek azok a témák, amelyekről nemzeti konzultáció indulhat, bár a Magyar Idők szerint belevehetik még az adópolitikát, a munkahelyteremtő támogatások nemzeti hatáskörben tartását és a civil szervezeteken keresztüli, átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérleteket is.

Csütörtök reggel Pintér Sándor belügyminiszter tartott egy rövid előadást, amelyben összefoglalta a kormányfő által elmondottakat.

Bakondi György, a miniszterelnök főtanácsadója és Halász János frakciószóvivő sajtótájékoztatójukon továbbvitték a migrációs válság témakörét, szóba került a menekültügyi őrizet, amely azt írná elő, hogy a migránsokat egy arra kijelölt tranzitzónában fogják tartani addig, amíg a kérelmüket el nem bírálják.

Fotó: MTI

A továbbiakban a 2018-as parlamenti választások programja, a kampány kerül repertoárra Rogán Antal tálalásában.

Varga Mihály gazdasági miniszter az idei és a jövő évi gazdasági célokról, a költségvetésről szólhat.

Trócsányi László javaslata szerint mégsem lesz kötelező vagyonbevallást leadniuk a civil szervezetek vezetőinek. Erről is szó eshet a Hír TV információi szerint Visegrádon.

Kósa Lajos frakcióvezető szerdán már arról beszélt, „több mint valószínű, hogy semmifajta vagyonbevallásra vagy hasonló intézkedésre nem fog sor kerülni. Tehát a jogszabály ezt nem tartalmazza”.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!