2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális extra

Következik:

Napi aktuális extra 04:20

Félmilliárdot csaltak Széchenyi-kártyával

2015. április 7., kedd 12:01, frissítve: szerda 10:45

Félmilliárdos kárt okozott egy könyvvizsgálók vezette bűnszervezet. Széchenyi-kártyákon keresztül csaltak ki pénzt bankoktól és az államtól, az adóhatóság most felszámolta a bandát.

Félmilliárdos kárt okozó bűnszervezetet számolt fel a NAV. A 43 főből álló csoport hamis papírokkal vett fel kölcsönt a kis- és középvállalkozásoknak biztosított Széchenyi-kártyával az általuk létrehozott cégek nevében. Az egyébként hitelképtelen társaságokkal a pénzt tisztára mosták, majd a kölcsönt felvevő vállalkozást eladták vagy csődbe vitték. A módszerrel 300 millió forinthoz jutottak a bankoktól, az államnak pedig a banki garancia és a kamattámogatás miatt további 200 millió forint kárt okoztak. A banda vezetője, egy 48 éves debreceni nő házi őrizetben van.

„Egy debreceni könyvelőiroda vezetője által létrehozott bűnszervezet hamis papírok és banki igazolások felhasználásával, általuk alapított cégeken keresztül állami támogatással és garanciával nyújtott hiteleket. A módszerük az volt, hogy az általuk létrehozott cégeket a könyvelőiroda segítségével jól prosperáló társaságnak tüntették fel, így azok a kölcsön felvételénél hitelképesnek minősültek, majd miután megkapták a több tízmillió forintos támogatást, a bankok számára elérhetetlenné váltak” – mondta a Hír TV-nek Sárközi Alexandra, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!