2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Feljelentik Simon Miklóst

2015. augusztus 2., vasárnap 17:03

Költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelenti az Együtt Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselőt.

A párt szerint ugyanis tisztességtelenül vett fel 5 havi végkielégítést, vagyis mintegy 3 millió forintot Nyírbogát polgármestereként. A párt választ vár a Fidesztől arra is, hogy mikor zárják ki Simon Miklóst a pártból.

„Tekintettel arra, hogy Magyarország törvényei szerint aki országgyűlési képviselő, az polgármesteri végkielégítést nem kaphat, ezért én az Együtt képviseletében a Központi Nyomozó Főügyészségen feljelentést tettem költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt. Egy bűncselekmény gyanújánál alapvetően kettő dolgot lehet vitatni. Az egyik az, hogy maga a cselekmény megtörtént-e, a másik pedig a cselekménynek a minősítése. Itt magát a cselekményt senki nem vitatja, Simon Miklós, a polgármester is elismeri, hogy sor került végkielégítés kifizetésére, viszont mind a nyírbogáti jegyző, mind Simon Miklós azt állítja, hogy ez törvényes volt” – mondta Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!