2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Fejenként 200 euróért utaztatták a határsértőket

,

2015. augusztus 17., hétfő 15:05, frissítve: hétfő 15:19

Egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a román férfit, aki 22 szír menekültet próbált teherautójával Budapestről Németországba csempészni.

Kétszáz eurót kért tőlük. Végül csak az M1-es autópályáig jutott, ahol egy közúti ellenőrzésen lebukott.

Az elmúlt huszonnégy órában egyébként Csongrád megyében rekordszámú migránst fogtak el a rendőrök. Csaknem kétezren lépték át a zöldhatárt, a rendőrök több embercsempészt is előállítottak.

„A rendőrök intézkedtek öt jogellenes tartózkodás elősegítése vétségével megalapozottan gyanúsítható személlyel szemben is. Négy autót állítottak meg a készenléti rendőrség járőrei Szentmihálytelek külterületén, amelyek konvojban haladtak, a négy autóban tizenöt illegális bevándorló utazott, a magyar, illetőleg román sofőröket előállították, büntetőeljárás indult velük szemben. Zákányszék külterületén az ásotthalmi mezőőrök állítottak meg egy kisteherautót, amelyben tizenegy illegális bevándorló utazott, a sofőrjét a rendőrök előállították, vele szemben is jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás” – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!