2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Fej-fej mellett a Jobbik és a kormánypártok jelöltje Somogyban

2018. március 25., vasárnap 09:07, frissítve: vasárnap 09:58

Az Iránytű Intézet legfrissebb felmérése azt kutatta, miként szavaznának a Somogy megye 3. számú választókerületében élők.

Az egyéni képviselőjelölti preferenciával bíró választók között a Fidesz–KDNP jelöltje, Móring József Attila és a Jobbik színeiben induló Steinmetz Ádám fej-fej mellett, 40 százalékon áll.

Mészáros Géza Józsefre, az MSZP–Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció (DK) közös jelöltjére, 15 százalék szavazna. Az LMP jelöltje, Filák Péter 2 százalékon áll – írja az Iránytű Intézet a kutatásban.

 

A 2014. évi országgyűlési választáson Móring József Attila az érvényes szavazatok 47,5 százalékát szerezte meg, a baloldali összefogás jelöltje, Harján Dávid és a jobbikos Mátyás Balázs Máté akkor közel azonos szavazatszámmal a voksok 22,9 százalékát gyűjtötték be. Filák Péter (LMP) akkor 3,2 százalékkal végzett – emlékeztetnek.

 

A pártot választani tudók 42 százaléka a Fidesz–KDNP-re, 36 százaléka a Jobbikra voksolna egy jövő vasárnapi országgyűlési választáson, míg az MSZP-P ebben a kategóriában 10, a DK 5 százalékon áll. A választókerületben az LMP-nek 2 százalékos támogatottsága van, míg az Együtt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Momentum Mozgalom 1-1 százalékon áll – részletezik.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!