2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Bercsenyi ejtőernyős huszárok 03:00

Fazekas intézett irodát a Kun-Mediátornak

,

2015. április 24., péntek 18:05, frissítve: péntek 18:23

Fazekas Sándor intézett irodát a többmilliárdos kárt okozó Kun-Mediátornak 2005-ben – írja a Blikk a karcagi önkormányzat jegyzőkönyveire hivatkozva. A jelenlegi földművelésügyi miniszter akkoriban a város polgármestere volt. A mostanában csak bróker Marcsiként emlegetett, továbbra is szökésben levő Dobrai Sándorné önkormányzati tisztséget kapott, nyolc éven át volt az idegenforgalmi bizottság külsős tagja.

A Kun-Mediátor Kft. egy önkormányzati irodát bérelt, Fazekas Sándor Karcag polgármesterként 2005-ben azt javasolta a helyi képviselő-testületnek, hogy öt évvel hosszabbítsák meg a szerződést a céggel – írja a Blikk. A Kun-Mediátor hivatalosan utazási iroda volt, nem pedig pénzügyi szolgáltató, így lehetett a szökésben lévő Dobrai Sándorné a Fazekas-érában a karcagi önkormányzat idegenforgalmi bizottságának külsős tagja.

„A Demokratikus Koalíció szerint Fazekas Sándor nem menekülhet tovább az újabb fideszes brókerbotránnyal kapcsolatos kérdések elől. Milyen kapcsolat fűzi a több milliárdot ellopó álbrókerhez, ha még kedvezményes irodabérlethez is hozzásegítette? Milyen egyéb kedvezményeket kapott az álbróker a fideszes városvezetéstől? Kapott-e esetleg tiszteletdíjat a külsős bizottsági tagsága után?” – fogalmazott Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Fazekas Sándort a Hír TV már csütörtökön kérdezte volna a Kun Mediátorról, de a földművelésügyi miniszter faképnél hagyta munkatársunkat.

A Kun-Mediátor Kft. és az önkormányzat szerződéses kapcsolatára nem a sajtó, hanem a Jobbik karcagi országgyűlési képviselője hívta fel először a figyelmet. Lukács László György hétfői parlamenti felszólalásában említette meg, hogy a cég az önkormányzattól bérelte irodáját.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!