2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Ezer rászoruló gyerek kap ingyen tanszereket

2017. augusztus 25., péntek 09:21, frissítve: péntek 12:31

Az iskolakezdésre gyűjtenek a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet adományvonalán. Ezer rászoruló gyerek kapja meg a szükséges tanszereket, az első csomagok már úton vannak.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet megkezdte a tanszercsomagok kiszállítását a rászorulóknak. „Nagy szükség van erre a típusú segítségre, hiszen azoknál a családoknál, ahol még a mindennapi élelmezés is problémát okoz – főleg hogyha több gyerekről van szó –, egy több tízezer forintos kiadás megterheli a családot. Úgy gondolom, ebben az esetben nagyon fontos, hogy kapjanak segítséget, ezért arra biztatok mindenkit, ha teheti támogassa a segélyakciónkat” – mondta Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója.

Ezer gyerekhez kell eljuttatni a tanszereket még a becsengetés előtt. A Magyar Posta is segít, már a héten házhoz viszik az első csomagokat.

„A posta rendszeresen részt vesz különböző támogatási tevékenységekben. Úgy gondolom, érdemes mindig arra fókuszálni, hogy nagy foglalkoztató a magyar posta, több mint harmincezer alkalmazottja van. Vannak belső és külsős támogatási projektjeink is” – ismertette Fellegi Máté, a Magyar Posta csomagtermék-menedzsmenti igazgatója.

A gyűjtést tanévkezdésig folytatják, ugyanis még szükség van hárommillió forintra. A már elkészült csomagokat folyamatosan megkapják az érintettek.

Judit főállású anyaként egyedül neveli gyermekeit, három iskolást és óvodást. „Azon vagyok, hogy tanuljanak. Nehéz anyagi helyzetben vagyok, és nagyon örülök, hogy a segélyszervezet tudott nekem segíteni.”

Idén egy tanuló beruházása átlagosan 15 300 forintba kerül – közölte a KSH, az összeg nagy részét a ruha és a cipő teszi ki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!