2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Ezt kéri cserébe a menekültek befogadásáért a falu

2015. augusztus 28., péntek 11:00, frissítve: péntek 12:24

Fejlesztésekért cserébe menekülteket fogadna be Siklósnagyfalu. A település polgármestere szerint amellett, hogy a tábor munkahelyeket biztosítana a helyieknek, az infrastruktúrán is javíthatna. Jelenleg sem gáz, sem szennyvízelvezetés nincs a faluban. A helyiek megosztottak.

Rosszak az utak és a munka is kevés Siklósnagyfalun. A baranyai településen 480-an élnek, de közülük csak húsznak van állása, a többiek közmunkások. Egyesek úgy gondolják, jól járna a falu, ha menekülteket fogadnának be. „Örülünk neki, mert ugyan van kivel beszélnünk így is, de megismerkednénk egymással, az emberekkel, igaz, hogy kis falu, de elférnek ők is” – mondta egy helyi férfi.

Mások viszont nem örülnek az ötletnek. „Fertőzést hoznak be, betegségeket hoznak be, nem szeretnénk a kis településünkbe, így jól vagyunk, ahogy vagyunk, nem szeretnénk idegeneket befogadni” – mondta egy másik férfi.

A menekülttábor befogadását a polgármester vetette fel. Szerinte Siklósnagyfalun nem kellene közel két milliárdot költeni a befogadóállomásra, mint Martonfán, náluk olcsóbban kijönne az építkezés. „Siklósnagyfalunak mivel az adóbevételei, lehetőségei, a jelenlegi helyzete, amivel a fejlesztéseket tekintve nézzük, nem sok esélye van arra, hogy rendbe tudná tenni a települést, azt gondolom, hogy ez egy nagyon nagy lehetőség” – mondta Kosztics József, a település polgármestere.


Kosztics József hozzátette: a helyiek véleményének megismerése elkezdődött, de helyi népszavazás nélkül az önkormányzat nem fogadna be menekülteket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!