2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Bayer show 04:40

Ez az, amiről az Együtt azt gondolja, hazugság

2016. május 24., kedd 10:41, frissítve: kedd 12:06

Tarsoly Csaba még a Quaestor-botrány kirobbanása előtt négyszemközt bevallotta a jegybank alelnökének, Windisch Lászlónak, hogy nem 50 milliárd, hanem 200 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátottak ki. Szigetvári Viktor szerint – a többi között – ez is kiderül a birtokukba került tanúvallomásból.

Az Együtt elnöke szerint azonban Windisch ezt az információt egy nappal később, a parlament gazdasági bizottságában elhallgatta. Az ellenzéki politikus Reggeli járat című műsorunkban fordított koncepciós pernek nevezte a Quaestor-ügyet, amelyben szerinte direkt rossz vádat emel az ügyészség.

„Ennek a vallomásnak a végén Windisch László azt mondja, hogy hát végül is a Magyar Nemzeti Bank a különböző auditált mérlegekből tud csak dolgozni, semmilyen felelőssége nincs a nemzeti banknak, hogy miért 200 milliárdot bocsátottak ki vállalati kötvényben – átverve a kisbefektetőket – az 50 milliárd helyett. Na ez az, amiről az Együtt azt gondolja, hogy hazugság. Egy tisztességes ügyészségi nyomozás, amely nem fordított koncepciós pert csinálna ebből az ügyből, hogy kimossa, felmentse azokat, akik valójában bűnösök, az elkezdte volna vizsgálni, hogy ki hagyta ezt a kötvénykibocsátást jóvá. Ki az, aki ezt elnézte, hogy itt egyébként háromszor annyi pénz jöjjön be, mint amennyire volna egyébként fedezete a Quaestornak” – fogalmazott az Együtt elnök.

Tekintse meg a Szigetvári Viktorral készült teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!