2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Sárga csikó nyomában 11:00

Este kormányellenes tüntetés lesz Budapesten – lezárják a fél várost

2017. május 21., vasárnap 07:55, frissítve: vasárnap 10:56

Azt akarják elérni, hogy a kormány még a 7. cikkely alkalmazása előtt cselekedjen.

Budapesten és több városban is tüntetnek délután a lex CEU és a civiltörvény ellen. A fővárosban a tiltakozás kora este a Műegyetem rakparton kezdődik, ahonnan a résztvevők a Kossuth térre vonulnak át. A Facebookon meghirdetett eseményhez több mint tízezren csatlakoztak. A vasárnapi tüntetés egyik szervezője a Hír TV-nek elmondta: azt szeretnék elérni, hogy a kormány még a hírhedt 7. cikkely alkalmazása előtt vonja vissza mindkét jogszabályt.

A „Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk!” címmel hirdetett tüntetést a Nem maradunk csendben!, illetve a Kossuth téri és a Szabadság téri tüntetést szervező Oktatási Szabadságot Facebook-csoport szervezte.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n közölte, hét fővárosi kerületben vezetnek be ideiglenes forgalomkorlátozást vasárnap a demonstráció miatt, késő délután lezárják a Szabadság hidat is. Reggel hat órától éjfélig lezárták a Műegyetem rakpartot a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között. Este háromnegyed hattól hétig szakaszosan és időszakosan zárják le a Szent Gellért tér–Szabadság híd–Vámház körút–Múzeum körút–Károly körút-Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca–Kossuth Lajos tér útvonalat.

Tilos megállni reggel hat órától egyebek mellett a Műegyetem rakparton a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között, a Lendvay utcában a Dózsa György úttól a Munkácsy Mihály utcáig, a Bajza utcában az Andrássy út és a Szondi utca között, az Andrássy út páros oldali szervizútján a Bajza utcától a Munkácsy Mihály utcáig, a pesti alsó rakparton a Markó utcai lehajtó és a Margit híd között, valamint a Széchenyi rakparton a Garibaldi utcától a Steindl Imre utcáig – hívta fel a figyelmet a rendőrség.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!