2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Előválasztásként fogják fel a hódmezővásárhelyi megmérettetést

Hír TV

2018. február 12., hétfő 15:18, frissítve: hétfő 17:44

Az áprilisi országgyűlési választás előválasztásának tartja a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást Lázár János. A kancelláriaminiszter szinte naponta kampányol lakossági fórumokon a városában a fideszes jelölt mellett. Közben a helyi kormánypárti vezetés is nekilendült a pénzosztásnak: már mától kézbesítik a hódmezővásárhelyi nyugdíjasoknak a tízezer forintos Erzsébet-utalványokat.

„A választás tétje, hogy Hódmezővásárhely nyertes vagy vesztes város lesz” – így értékeli a Miniszterelnökséget vezető miniszter a február 25-ei hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást. Lázár János már az elmúlt hetekben bekapcsolódott a kampányba, hetente több lakossági fórumot is tart városában; felsorakozott a fideszes jelölt mellett a kormány több tagja, egy kávéra maga Orbán Viktor is beugrott.

„Nem az volt a politikai célkitűzésünk, hogy előválasztás legyen a február 25-ei választás, ám ha az ellenzéki pártok ezt akarják, ám legyen, készen állunk rá” – tette hozzá Lázár János.

A fideszes jelölttel szemben ugyanis a teljes ellenzéki paletta támogatását élvező Márki-Zay Péter indul, függetlenként. Kihívta vitára Hegedűs Zoltánt, azonban a szokásos választ kapta. „Hazug emberrel, aki gyűlöletet szít a városban, nem vitatkozom” – mondta a fideszes jelölt.

Márki-Zay Péter azt mondta, személyeskedés helyett inkább érvekre lenne szükség, legalábbis a demokratikus felfogás ezt követelné meg.

„Úgy gondolom, hogy aki nem hajlandó kiállni és nyílt vitában szembesíteni, hogy akár egyetlenegy hazugságot próbáljon rám bizonyítani, az másokat semmi esetre sem nevezhet hazugnak” – mondta a függetlenként induló jelölt.

A vasárnapi választáson három jelölt mérkőzik meg a polgármesteri pozícióért. Hegedűsön és Márki-Zayon kívül az MSZP-ből épp az indulása miatt kizárt Hernádi Gyula pályázik még városvezetőnek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!